INDUSTRI

Ansatte om Traaseths «drittpakke»-utspill: – Kjenner oss ikke igjen

Mener interne forhold må håndteres internt først.

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth får kritikk etter i et blogginnlegg å ha ment seg utsatt for en drittpakke av ansatte i egen bedrift.
Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth får kritikk etter i et blogginnlegg å ha ment seg utsatt for en drittpakke av ansatte i egen bedrift. Bilde: Peder Qvale
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
2. des. 2015 - 13:29

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth er i hardt vær etter blogginnlegget «Ær’e her’e er party», som også ble publisert i TUs bidragsyternettverk.

– Lojale mot beslutninger

Innlegget ble først omtalt i Dagens Næringsliv, og i det skrev Traaseth at interne krefter i Innovasjon Norge driver en svertekampanje blant annet mot henne.

«At interninformasjon har kommet ut, det ser vi, men hvordan vet vi ikke. Vi har varslet styret om ukultur i selskapet som med bred støtte fra tillitsvalgte og styret skal ryddes opp i. Vi har fått varslingmeldinger fra ulike miljøer om at det pågår kampanjer mot endringene i Innovasjon Norge, mot topplederen og andre nye nøkkelpersoner», het det blant annet i innlegget. 

Nå skriver de tillitsvalgte i Innovasjon Norge i en e-post til DN at de ikke kjenner til at det drives noen svertekampanje mot ledelsen, og at de synes det har vært trist å lese media de siste dagene.

– Vi kjenner oss ikke igjen. Ansatte er generelt opptatt av å utvikle selskapet på en god måte til beste for kundene. Det pågår kontinuerlig prosesser for å oppnå dette. I slike prosesser kan det være uenighet om veivalg, men når beslutninger er tatt opplever vi at de ansatte er lojale, heter det i e-posten, som er signert Tom Falk Hald (Parat), Håvard Næss Thomassen og Arne Østreng (SAN-sammenslutningen), Anne Marie Kittelsen (NTL) og Leela Borring Låstad (Finansforbundet).

De tillitsvalgte reagerer også på at Traaseth går ut offentlig med sin misnøye, og skriver at de mener «interne forhold må håndteres internt først».

– Sender selv en drittpakke

Traaseth får også kritikk fra Thorleif Solstad, karriereekspert og partner i Solstad Gruppen.

– Er det noen som bør løse konflikter på hjemmebane, så er det toppledelsen. Å gå offentlig ut mot egne ansatte er noe du sparer til selvbiografien 10 år etter at du slutter i stillingen. Det er ikke noe du gjør mens du sitter i sjefsstolen, sa Solstad til E24 tirsdag.

– Her gjør Traaseth faktisk det samme hun beskylder ansatte for: Hun sender selv en drittpakke ut i media, og det på verst tenkelige måte: En pakke egnet til å få alle ansatte til å føle seg truffet, sa Solstad.

Innovasjon Norge opplyser til DN at Traaseth ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.