MILJØ

AnoxKaldnes overtar Jo-Water

I BOKS: Oddvar Kristoffersen, til venstre, og Terje Andersen i AnoxKaldnes regner med å styrke begge bedriftene etter oppkjøpet.
I BOKS: Oddvar Kristoffersen, til venstre, og Terje Andersen i AnoxKaldnes regner med å styrke begge bedriftene etter oppkjøpet.
Anders J. Steensen
16. okt. 2005 - 20:05

Sandefjord: . Selskapene har allerede samarbeidet i flere år.

– Våre teknologier utfyller hverandre. Sammen kan vi tilby komplette løsninger innen vannrensing, forteller administrerende direktør AnoxKaldnes og president i Norges Skøyteforbund, Terje Andersen.

Målet med oppkjøpet er å etablere en solid leverandør av VA-anlegg i Norge. AnoxKaldnes har en biologisk prosess, mens Jo-Water er spesialister innen flotasjon, med en rekke egne patenter. De to selskapene har samarbeidet om en rekke prosjekter, men i særlig grad i Ormen Lange prosjektet for Norsk Hydro.

– Det prosjektet har utviklet seg veldig positivt for de to selskapene, og det har medført at samarbeidet har utviklet seg til ekteskap, sier Andersen.Deler markedet

De to bedriftene vil bli værende i henholdsvis Tønsberg og Sandefjord. Delingen vil gå i markedet, hvor AnoxKaldnes vil operere internasjonalt, mens Jo-Water vil håndtere Norge. – Vi vil videreutvikle teknologien vår i norske prosjekter. Deretter skal de bringes ut i det internasjonale markedet, forteller direktør i Jo-Water, Oddvar Andersen. Han får tilført rundt fem ingeniører fra AnoxKaldnes i Tønsberg.

En fordel med oppkjøpet er at AnoxKaldnes nå får tilgang til egen produksjon. Tidligere har de satt ut all produksjon til andre norske bedrifter. – Vi får et større inngrep i verdikjeden, understreker Andersen. Han regner med at bedriften blir mer konkurransedyktig internasjonalt.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Nitrogenrensing

For tiden arbeider begge selskapene intenst med et pilotprosjekt i Oxford, England. Dette er et prosjekt med et vannrenseanlegg for 55.000 personenheter, som også skal rense nitrogenet.

– Nå ser det ut til at engelskmennene har fått øynene opp for nitrogenrensing. Vårt håp er at norske myndigheter også snart innfører restriksjoner for utslipp av nitrogen, uten at alle som søker skal få dispensasjon fra kravene, sier Andersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.