DATATELE

Anonym sjef overtar Ementor

GAMMEL DANSK: Claus Hougesen skal lede Nordens største leverandør av IT-infrastruktur - fra Norge.
GAMMEL DANSK: Claus Hougesen skal lede Nordens største leverandør av IT-infrastruktur - fra Norge. Bilde: Topnordic

Imperiet til Ementor

  • Ementor-gruppen er leverandør av IT-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden.
  • Konsernet har cirka 3 300 ansatte og er strategisk plassert i de 50 viktigste byene i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Latvia.
  • Konsernet har en årlig omsetning på cirka 13 milliarder kroner.
  • Ementor-gruppen bruker varemerkene Atea, Topnordic og Ementor i sin virksomhet og er notert på Oslo børs.

Det er ingen liten jobb som venter den 43 år gamle dansken Claus Hougesen.

Norske Ementor ASA er blitt Nordens største IT-infrastruktur leverandør.

Vært med på snuoperasjonen

Claus Hougesen har sammen med Jo Lunder vært drivkraften bak snuperasjonen som er gjennomført i Ementorkonsernet - og har sikret en sterk utvikling for Ementorkonsernet etter de to store fusjonene med svenske Atea og danske Topnordic i 2006.

Har alltid nådd sine mål

- Jeg var umiddelbart sikker på hvem som skulle være Jo Lunders etterfølger. Visekonsernsjef Claus Hougesen og jeg har samarbeidet tett i snart ti år, og få har som Claus Hougesen alltid levert det han har forespeilet. Claus er 100 prosent engasjert, han når alltid sine mål - og han er en utmerket leder, sier styreformann Ib Kunøe, Ementor ASA.

Ikke i tvil om å overta skuta

Den nye konsernsjefen ser frem til de nye utfordringene:

- Jeg var ikke i tvil da ledelsen tilbød meg den nye stillingen. Utfordringen er en naturlig forlengelse av mitt arbeid så langt, og det gir mulighet for å fortsette mitt engasjement og skape gode resultater for den virksomheten som jeg brenner for. Samtidig er det en spennende utfordring personlig sett, og helt i tråd med mine egne utviklingsønsker, sier påtroppende konsernsjef Claus Hougesen, Ementor ASA.

Heftige finasielle mål

Målet for Ementorkonsernet er å skape en omsetning på 20 milliarder kroner og en EBITDA på 1 milliard kroner i 2010.

Ementorkonsernet, som består av Ementor, Topnordic og Atea, vil med organisk vekst kunne vokse fra de nåværende 13 milliarder kroner til 16 milliarder kroner i inntekter i 2010. De siste 4 milliarder kroner skal komme fra oppkjøp innenfor konsernets strategifokus.

Teknisk direktør rykker opp

Konsernledelsen styrkes ytterligere med en business development direktør, Jesper Mathiasen, som kommer fra Ementors Corporate Finance samarbeidspartner Atrium Partners i København.

I Danmark er Peter Trans utnevnt til ny administrerende direktør for Topnordic A/S. Peter Trans har vært i Topnordic siden 1990 og teknisk direktør siden 1995.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.