ENERGI

Anniken Hauglie blir ny leder i Norsk olje og gass

Fra minister til oljelobbyen.

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny administrerende direktør i Norsk olje og gass.
Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny administrerende direktør i Norsk olje og gass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ina AndersenIna AndersenJournalist
1. apr. 2020 - 16:08

Anniken Hauglie var arbeids- og sosialminister fra Høyre frem til januar i år. Nå blir hun administrerende direktør for bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass, melder organisasjonen selv. 

Interesseorganisasjonen for olje og gass-næringen har vært på jakt etter ny direktør siden januar i år. 

Hauglie overtar etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som på nyåret kunngjorde at han ga seg som leder. Schjøtt-Pedersen hadde da hatt stillingen siden 2015. 

– Med Anniken Hauglie har vi fått en særdeles kompetent og god leder, sier Monica Th. Bjørkmann, styreleder i Norsk olje og gass, i en melding fra organisasjonen.

Les også

– Politisk erfaring og forståelse

– Hauglie har en meget sterk politisk erfaring og forståelse. Som tidligere statsråd har hun unike forutsetninger til å lede organisasjonen gjennom den politiske debatten og de utfordringene industrien står midt oppe i, sier Bjørkmann.

Anniken Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister i regjeringen Solberg.

– Dette er en spennende utfordring som jeg ser frem til å ta fatt på, sier Hauglie. Olje- og gassindustrien er en viktig næring for Norge. Den har avgjørende betydning for inntekter til statskassen og vår velferd, for arbeidsplasser over hele landet og som driver for teknologi og forskning som er viktig for Norge. Næringen vil også være avgjørende for at vi skal nå våre klimamål, sier Hauglie.

Som tidligere statsråd skal Karantenemnda avgjøre når Anniken Hauglie kan starte i stillingen.

Nav-skandalen

Hauglie var Norges arbeids- og sosialminister fra 16. desember 2015 til 24. januar 2020. Hun gikk ut av regjeringen da Frp valgte å gå ut av regjering, og det ble gjort en rekke omrokeringer av ministerpostene. 

Den siste tiden hennes som minister var preget av Nav-skandalen, hvor minst 80 personer var uriktig dømt for trygdesvindel, og minst 2 400 trygdemottakere urettmessig hadde fått krav om tilbakebetaling.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.