NYHETER_BYGG

Annerledes overskridelse

Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) kan nå ta sitt nye auditorium på Dragvoll i bruk. Verken byggetid eller kostnadsrammer er overskredet – her er det snakk om en helt annen type overskridelse: Den begrenser seg til arealene som er økt med en hel etasje på 900 m2 – uten at den opprinnelige kostnadsrammen på 25 millioner er overskredet.

Under prosjekteringsfasen nektet departementet å akseptere de nøkterne prisanslagene til NTNU. Derfor ble Statsbygg bedt om å gi et kostnadsoverslag. Det lød på hele 38 millioner kroner.

Godt fornøyd

Byggherre, og tidligere universitetsdirektør Tor H. Johansen, er godt fornøyd med overskridelsene han har fått til. – Det er fint lite som står igjen. Vi har ennå ikke bestemt om den ekstra etasjen skal utstyres med skillevegger for cellekontorer, eller om den skal brukes på annen måte, sier Johansen.

Fortsatt har Johansen én million kroner å gå på. Han vil benytte september til en grundig sjekk av det audiovisuelle utstyret. – All erfaring tilsier at det må gås nøye etter i sømmene.

Troskap til konseptet

Hemmeligheten består i å legge klare rammer for hva som ønskes, kvalitet og pris i en tidlig fase og så holde på det, understreker Johansen.

– Vær tro mot opplegget. Hvis ingen får anledning til å skli ut med gode ønsker, vil totalrammen holde. Eksempler på det motsatte er Rikshospitalet og RiT2000. Det siste vil jeg betegne som sløsing med skattebetalernes penger, sier Johansen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.