ARKIVNYHETER

Anleggsplasser blir rundstjålet

Kjell Herskedal
7. des. 2009 - 09:38

Ingen har noen samlet oversikt over verdiene som hvert år fordufter på denne måten, men salgssjef Hans Holvik i Kaeser Norge gir et lite bilde av det som skjer: Bare i løpet av de siste ukene har det forsvunnet åtte-ni mobile kompressorer fra hans kunder. Han sier til Våre Veger at omfanget av slike tyverier har økt kraftig.

Kompressorene stjeles fordi de er relativt små, mobile enheter med stor verdi. En enkelt kompressor kan koste 200 000 kroner.

For lett

Holvik, som har bodd og arbeidet mange år i England, mener politiet i Norge tar for lett på denne typen tyverier.

- Det var mindre av det i England. Årsaken er nok at politiet i Norge ikke bryr seg nok. Etter to innbrudd i Nydalen i løpet av en uke fant vi selv fram til tyven etter tips fra lokale entreprenører. Vi kunne påvise for politiet hvor de stjålne maskinene var gjemt, men det var bare så vidt vi fikk politiet med til stedet. Der sto våre maskiner sammen med en rekke andre, stjålne maskiner. Tyven ble pågrepet, men var etter kort tid ute igjen, sier Holvik.

Han anbefaler alle å sikre maskiner med skikkelig tilhengerlås, selv om det ikke alltid hjelper. Noen tyver kommer med lastebil og kran, og kan løfte mindre anleggsmaskiner opp på lasteplanet før de forsvinner.

(Les mer i siste utgave av Våre Veger.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.