ARKIVNYHETER

Anleggsdebut for Peab i Trøndelag

Fra kontraktsigneringen med prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen og og Thorbjørn Eng, administrerende direktør for Peabs anleggsvirksomhet i Norge.
Fra kontraktsigneringen med prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen og og Thorbjørn Eng, administrerende direktør for Peabs anleggsvirksomhet i Norge. Bilde: Elinor Hansen, Statens vegvesen
Statens vegvesenStatens vegvesen
5. jan. 2012 - 12:27

– Vi er fornøyd med å få denne jobben. Det er en fin mulighet til å etablere oss her i Trøndelag, et område hvor det vil skje mye spennende aktivitet i tiden som kommer. Peab har både bygg-, fundamentering- og asfaltvirksomhet i Midt-Norge. Da er det naturlig at vi også kommer hit med anleggsvirksomheten vår, sier anleggsdirektør Thorbjørn Eng.

Totalentreprise

Oppdraget er en totalentreprise, og oppstart av anleggsarbeidene skjer ved påsketider. Peab skal bygge ca 2,6 kilometer ny firefelts E6 og 1,5 kilometer med lokalveier. I tillegg 2 kilometer gang- og sykkelvei i området og fire bruer. Det skal også etableres et planskiltkryss med tilhørende ramper.

Den nye parsellen skal etter planen åpnes for trafikk høsten 2013.

Solid kompetanse

I disse dager ansettes nye medarbeidere, samtidig som det blir et samarbeid med Peab i Sverige.

– I Sverige er det vanlig med totalentrepriser og vi vil benytte denne kompetansen i dette prosjektet, som skal gjennomføres i samarbeid med Peab Anlegg i Sverige. Det er positivt at vi kan utnytte kompetansen som konsernet har bygd opp gjennom flere år i Sverige, sier Eng.

Ønsker Peab velkommen

– Vi ønsker Peab velkommen til Trøndelag og gleder oss til å starte samarbeidet, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen. Han ser positivt på Peabs erfaringer med totalentrepriser.

Den nye strekningen av E6 fra Havnekrysset til Kvithammar åpnes for trafikk høsten 2013. Den sørligste strekningen av ny E6 forbi Stjørdal (fra Værnes til Havnekrysset) åpnet november 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.