BYGG

Anleggsbransjens mørketall

Truls Tunmo
12. des. 2008 - 11:03

Nylig spurte MEF (Maskinentreprenørenes Forbund) for andre gang i høst/vinter de 1900 medlemsbedriftene om ordrereserve, arbeidskraft, maskinpark og oppfatning om framtiden i de neste seks månedene.

Forventningsundersøkelsen viser at det ikke er mye å rope hurra for i tiden som kommer.Svært dårlig

54 prosent av bedriftene svarer at de har svært dårlig eller dårlig ordrereserve det neste halve året, mens 31 prosent av bedriftene rapporterer om uendret ordrereserve.

Bare 15 prosent sier at de har god eller svært god ordrereserve.Permitteringer

Av medlemsbedriftene varsler 42 prosent at de vil komme til å permittere eller si opp ansatte de neste seks månedene. Tilsvarende måling i oktober viste 30 prosent.

Av bedriftene svarte 55 prosent at de venter en uendret situasjon for de ansatte ved den siste spørrerunden, mens 65 prosent svarte det samme i oktober.Få ansetter

Bare tre prosent av bedriftene varsler i desember at de kommer til å ansette flere de nærmeste månedene. I oktober svarte sju prosent av bedriftene det samme.

-Siden oktober har situasjonen i anleggsbransjen forverret seg dramatisk. Nå må regjeringen gripe inn og sette inn tiltak før jul. Mange mindre kontrakter vil være tilpasset strakstiltak. Å vente til over nyttår vil bety at flere mennesker blir sendt ut i arbeidsledighet, sier sjeføkonom Stein Gunnes i MEF.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.