NYHETER

Anlegg Øst lavest igjen

Anlegg Øst AS fra Lillehammer har mulighet til å sikre seg sin tredje kontrakt på 255-pakken. Med et anbud på 22,991 millioner kroner lå opplendingene lavest ved anbudsåpningen for fjerde entreprise i pakken, som fant sted 18. juli. Men ingenting er avgjort, Veidekke er bare to prosent høyere.

Neverådalen bru er en trebru med underliggende bue. Den er prosjektert av Cowi. Det er også den nye Segalstad bru.
Neverådalen bru er en trebru med underliggende bue. Den er prosjektert av Cowi. Det er også den nye Segalstad bru. Bilde: Sidsel H. Jensen, Statens vegvesen (ill.)
21. juli 2008 - 09:59

Anbudet fra Veidekke er på 23,471 millioner. Bortsett fra disse var det bare Mesta som ga anbud. Det er på 27,269 millioner.

Prisnivået er høyt. Hvis byggherrens overslag hadde stemt, ville laveste anbud ligget på 19 millioner kroner.

255-pakken omfatter utbygging og utbedring av flere veger i kommunene Gausdal og Lillehammer. Navnet skyldes at det meste av pengene går til riksveg 255. Prosjektet er delt i fem entrepriser. De to første kontraktene er underskrevet. Anlegg Øst fikk begge. 10. juni var det anbudsåpning for den tredje entreprisen. Kontrakttildeling er ikke ventet før 1. september, men det synes allerede klart at Anlegg Øst ikke får den jobben også.

Fjerde entreprise gjelder bygging av to bruer. Neverådalen bru er en buebru i tre med en lengde på 35 meter og en bredde på 10 meter. Segalstad bru er en betongplatebru med en lengde på 23,5 meter. Den har varierende bredde fordi den leder inn mot et kryss. Største bredde er 20 meter.

Den som får jobben skal rive nåværende Segalstad bru og gangbrua som går parallelt med den. Disse bruene ligger i traséen til den nye brua. I byggeperioden skal trafikken ledes over på en interimsbru.

Begge bruene inngår i riksveg 255. Segalstad bru skal være ferdig innen 1. juni neste år. Neverådalen bru skal være ferdig to måneder senere. 15. september skal alt arbeid på 255-pakken være avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.