NETTARKIV

Anker fusjonsblokk

2. aug. 2001 - 11:56

Fusjonen, som ville betydd et nytt selskap med en verdi på oppunder 400 milliarder kroner, ble stanset fordi de vile få en uholdbar markedsdominans, spesielt innenfor jetmaskinmarkedet, ifølge telegrambyrået AP Online. EU frykter at GE-Honeywell vil bli i stand til å feie alle konkurrenter av banen med en komplett pakke GE-maskiner, styresystemer fra Honeywell og finansiering fra GE Capital Aviation Services.

Det var den 3. juli at EU for første gang satte en stopper for en helamerikansk industrifusjon. GE har frist til sluten av september med å utforme appellen til Court of First Instance i Luxembourg. Hvis de taper der, kan de anke avgjørelsen til European Court of Justice, også i Luxembourg. Disse domstolene har aldri tidligere omgjort fusjonsblokkeringer fra EU.

EUs avgjørelse har blitt skarpt kritisert i USA, der markedsregulatorene er med tilbøyelige til å tillate fusjoner og andre industriprosesser som kan bety synergifordeler for de involverte partene. Men der har de også mer makt til å bryte opp uheldige monopoldannelser, skriver AP Online.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.