NYHETER

Anker asfaltsaken

Konkurransetilsynet anker tingrettens dom mot NCC i asfaltsaken til Borgarting lagmannsrett. Anken omfatter både rettsanvendelsen og bevisbedømmelsen.

Juridisk direktør i Konkurransetilsynet Karin Stakkestad Laastad. Foto: Marit Hommedal
Juridisk direktør i Konkurransetilsynet Karin Stakkestad Laastad. Foto: Marit Hommedal Bilde: Marit Hommedal
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. mars 2014 - 10:16

– Konkurransetilsynet mener at tingretten er kommet til feil konklusjon på flere punkter og dommen ankes derfor i sin helhet i relasjon til NCC AB, mens overfor NCC Roads AS er anken begrenset til deler av rettsanvendelsen og utmålingen, sier juridisk direktør Karin Stakkestad Laastad.

Konkurransetilsynet vedtok i mars 2013 å ilegge NCC AB og NCC Roads AS et gebyr på 140 millioner kroner for ulovlig samarbeid med Veidekke i perioden 2005–2008. Samarbeidet omfattet markedsdeling, pris- og anbudssamarbeid samt utveksling av annen strategisk informasjon i forbindelse med asfaltanbud i Midt-Norge.

Selskapene aksepterte ikke overtredelsesgebyret og brakte saken inn for Oslo tingrett.

Staten fikk medhold i at NCC Roads AS holdes ansvarlig for ansattes handlinger. Retten reduserte gebyret til 40 millioner kroner da retten ikke var enig i tilsynets utmåling. Retten fant heller ikke grunnlag for å holde morselskapet NCC AB ansvarlig for overtredelsen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.