MOBIL

Androids eventyrlige utvikling

Android har kommet langt fra det dukket opp på en sær HTC-telefon. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. feb. 2011 - 14:01
Vis mer

Android har hatt en eventyrlig vekst siden den første telefonen med operativsystemet kom på markedet. Det har gått fra å være en liten, ubetydelig knøtt i mobilverdenen til å bli et av verdens mest utbredte mobiloperativsystem.

Bare et spørsmål om tid

Nå skal det sies at analytikerne strides, men slik det ser ut nå er det i alle tilfeller bare et spørsmål om tid før Symbian må se seg slått av Android.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Symbian har i nesten uminnelige tider vært det klart største operativsystemet på mobiltelefoner, men Nokia og Symbian har klart kunststykket å skusle vekk posisjonen sin.

Toppmodellene kjører Android

Android ble først levert nesten utelukkende av HTC. Etterhvert kom flere produsenter på banen, og i dag er det Android som er grunnlaget for smarttelefonsatsingen til både HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson og Motorola.

Faktisk ble det i praksis bare lansert Android-telefoner under årets Mobile World Congress. Symbian og Windows Phone 7 var fraværende.

Det er på Android det skjer

Da Android først kom på markedet var det et sært operativsystem for spesielt interesserte - Spesielt de som var interessert i klumpete telefoner.

I dag er det Android som driver utviklingen i smarttelefonmarkedet. Med noen unntak kjører de store produsentenes toppmodeller Android.

Det er Android som driver frem ny og heftig maskinvare. For eksempel kjører de nyeste Android-telefonene på tokjerneprosessor, og LG har nettopp vist frem en mobiltelefon med 3D-skjerm.

Les også: Her er de råeste Android-telefonene »Selv om alle er spent på hva det neste trekket til Apple blir er det ikke lenger slik at Apple setter standarden hver gang de lanserer ny telefon. 

Hvem hadde trodd at det skulle bli slik da den første Android-telefonen kom på markedet i 2008?

Neste side: Verdens første Android-telefon »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.