MOBIL

Android mer populært enn iPhone

Android er klart større enn iPhone i USA.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. apr. 2011 - 15:23

The Nielsen Company intervjuer månedlig forbrukere i USA om hva slags mobiltelefon de planlegger å kjøpe. Og funnene er hyggelig lesning for Google.

I perioden juli til og med september i fjor vurderte flertallet (33 prosent) å kjøpe en iPhone neste gang de skulle ha ny mobil. Android ble vurdert av 26 prosent. 

I perioden januar til og med mars i år endret dette seg. Nå vurderer 31 prosent å kjøpe en Android-telefon, mens 30 prosent vurderer en iPhone som sitt neste kjøp. Dermed har Apple mistet noe av sin popularitet i USA.

Halvparten kjøpte Android

Av de som ble intervjuet i mars har halvparten av de som oppga at de hadde kjøpt ny smarttelefon kjøpt en Android-mobil. "Bare" 25 prosent har kjøpt iPhone i samme periode. Blackberry ble kjøpt av 15 prosent, Windows Mobile/Windows Phone fant et nytt hjem hos 7 prosent, mens WebOS-telefoner og Symbian-telefoner ble kjøpt av henholdsvis to og en prosent.

Android er størst

The Nielsen Company har også pønsket ut hvordan markedsandelene så ut i mars. Ifølge selskapet har 37 prosent Android mens 27 prosent har iPhone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.