MOBIL

Android har SMS-bug

Du kan risikere å sende melding til feil mottaker uten å være klar over det.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. jan. 2011 - 15:00

Se for deg at du sender en SMS til en kamerat, men så ender den opp i innboksen til telefonen til bestemor. Det kan skje dersom du bruker en Android-telefon.

Dette er en bug som lenge har vært kjent, men som de siste dagene har fått ny oppmerksomhet. Google har foreløpig ikke ordnet problemet.

To problemer

Det ser ut til å være to ting som skjer, skriver Engadget. Det ene problemet er at du får en SMS og åpner denne via varselet på telefonen, men ender opp i feil samtaletråd. Dersom du ikke oppdager dette sender du SMS-en til feil person.

Mer kritisk er imidlertid at brukere opplever å sende en SMS til en mottaker, og at meldingen tilsynelatende leveres som normalt. Meldingen kommer i motsetning til hva du tror frem til feil person, og dersom du sjekker meldingsdetaljene ser du at det faktisk er feil telefonnummer til mottakeren.

Dette skal være et problem flere har opplevd, og det er ikke vanskelig å forestille seg at det kan føre til pinlige situasjoner. Problemet skal fortsatt være tilstede i nyeste utgave av Android, versjon 2.3 Gingerbread.

Mange rapporter

På bugs-delen i Google Code er det mange som har rapportert om problemet, og det er over 1200 tilbakemeldinger i diskusjonstråden. Nå nylig endret Google prioriteten fra "medium" til "critical". Vi antar at Google jobber med saken.

Det skal også nevnes at det trolig bare er noen få som opplever SMS-problemet. Vi har testet et lass med Android-telefoner, og aldri vært borti dette.

Skift SMS-program

Problemet ligger etter alt å dømme i SMS-programmet som følger med Android. Dermed er det enkelt å unngå det fullstendig ved å benytte en tredjepartsklient for SMS.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Et program vi kan anbefale er Handcent SMS, som er gratis tilgjengelig i Android Market. Skann QR-koden til høyre for å gå til Android Market og laste ned programmet. 

Usikker på hvordan du bruker QR-koder? Les mer her »

Har du opplevd denne bugen? Del din historie i kommentarfeltet under artikkelen.

Kilder: Engadget.com, AndroidCentral.com, code.Google.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.