MOBIL

Android Gingerbread og Honeycomb smelter sammen

Tablet- og mobilversjonene av Android kommer til å smelte sammen i ett operativsystem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. feb. 2011 - 13:22

Neste versjon av Android, som foreløpig bare er kjent under det antatte kodenavnet Ice Cream Sandwich, kommer til å bli en remiks av mobilutgaven Gingerbread og tabletutgaven Honeycomb.

Dette ble klart da Googles Eric Schmidt talte under Mobile World Congress onsdag. Hvorvidt versjonen kommer til å være lik på både mobiler og tableter er ikke klart. 

Android 3.x?

I et intervju med Phonescoop.com sier Googles Android engineering director Dave Burke at den nye versjonen av Android er neste versjon etter Honeycomb. Det er derfor naturlig å anta at det blir snakk om en ny utgave av Android 3.

Ifølge Phonescoop nevner Burke at Android 3.0 sin handlingsmeny på toppen av skjermen skal komme til telefoner. Denne menyen er en kontekstmeny som endrer seg fra app til app.

Les mer om hvordan Android 3.0 fungerer »


I tillegg skal det visuelle "hologram"-uttrykket også komme på mobiltelefoner. Menyene vil altså trolig bli ganske like som på Android 3.0.

Kilde: Phonescoop.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.