MOBIL

Android fortsetter å vokse

Android var det suverent største operativsystemet i tredje kvartal i år, ifølge Gartner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. nov. 2011 - 17:58

Gartner har publisert sine beregninger for mobilmarkedets tilstand i kvartalet som gikk. Og det er ikke overraskende Android som tar det største kakestykket.

Ifølge analyseselskapets beregninger hadde Android en total markedsandel på 52,5 prosent i tredje kvartal (peroden juli til september) i år. Samme periode i fjor hadde Android en andel på 25,3 prosent.

Andreplassen inntas av Symbian, med 16,9 prosent. Dette operativsystemet har falt kraftig, for i samme periode i fjor hadde Symbian 36,3 prosent av markedet, ifølge Gartner.

iOS på stedet hvil

Apples iOS har ikke hatt et stort hopp i markedsandel. Tross en økning i solgte enheter på drøyt 3,8 millioner enheter, falt markedsandelen noe. Den endte ifølge Gartner opp på 15 prosent, mens den i samme periode i fjor var 16,6 prosent.

Dette skyldes først og fremst at det ble solgt flere smarttelefoner i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Bada forbi Windows

Ellers er det interessant å merke seg at Microsofts taper terreng i markedet. Mens deres operativsystemer Windows Phone 6 og 7 hadde en andel på 2,7 prosent tredje kvartal i fjor ender de nå opp med 1,5 prosent. Da har også salget av enheter gått ned. Samsungs Bada-plattform er nå større enn Windows Phone, med en markedsandel på 2,2 prosent.

Nokia fortsatt størst

Ellers er Nokia fortsatt verdens største mobilprodusent, ifølge Gartner. De hadde en total markedsandel på 23,9 prosent i andre kvartal. Samsung tar andreplassen med 17,8 prosent. LG, Apple og ZTE tar resten av topp fem-listen.

Disse tallene er for det totale mobiltelefonsalget. Av totalt 440 millioner enheter var 115 millioner smarttelefoner, altså 26 prosent. Dette er en økning på en prosent sammenlignet med andre kvartal i år, men også en økning på 42 prosent i forhold til tredje kvartal 2010.

Samsung størst på smarttelefoner

I smarttelefonsegmentet var det Samsung som gikk seirende ut. De er ifølge Gartner nå for første gang verdens største smarttelefonprodusent.

Les mer om tallene hos Gartner.com.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.