MOBIL

Android er fem ganger større enn iOS

Imponerende vekst for Android i tredje kvartal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. nov. 2012 - 21:17

Analyseselskapet Gartner har publisert sin analyse av mobiltelefonsalget i tredje kvartal i år. I denne analysen har de publisert estimerte salgstall til sluttbruker, og dermed altså ikke bare hvor mange enheter produsentene har sendt ut fra sine fabrikker. 

Tallenes tale er ifølge Gartner at Android hadde en markedsandel i smarttelefonmarkedet på 72,4 prosent i tredje kvartal. Det er 5,2 ganger høyere enn iOS, som hadde en andel på 13,9 prosent denne perioden. Og mens Android har økt fra en andel på 52,5 prosent samme periode i fjor, har iOS hatt en nedgang fra 15 prosent.

LES OGSÅ: - Nå går det nedover for Apple

Android økte sin andel med 19,9 prosentpoeng.

Det ble ifølge Gartner solgt 122,48 millioner Android-telefoner i tredje kvartal. Tallet for iOS var 23,55 millioner. Bak disse finner vi RIM (BlackBerry) med 8,9 millioner solgte og 5,3 prosent andel, og Bada med 5,04 millioner solgte og 3 prosent andel.Kilde: Gartner

Symbian kraftig ned, Windows opp

Symbian fortsetter sin sakte død. Nokias operativsystem hadde en andel på 2,6 prosent, med 4,4 millioner solgte enheter. Windows Phone er på vei oppover, men lå bak Symbian i markedsandel. Det ble solgt 4,05 millioner enheter, og markedsandelen var 2,4 prosent. 

Men tallenes tale er klar. I samme periode i fjor hadde Symbian en merkedsandel på hele 16,9 prosent, mens Windows Phone hadde en andel på 1,5 prosent. Så mens det ble solgt en million flere Windows Phone-enheter sammenlignet med tredje kvartal i fjor, ble det solgt 15 millioner færre Symbian-telefoner.

Windows Phone-salget stagnerte dessuten i tredje kvartal, siden markedet ventet på Windows Phone 8-telefoner. Det er rimelig å anta at det vil selges flere telefoner med dette operativsystemet i fjerde kvartal.

Smarttelefonmarkedet ble ifølge Gartner dominert av Samsung og Apple, som til sammen hadde en markedsandel på 46,5 prosent.

LES OGSÅ: iOS størst hos NetComKilde: Gartner

Samsung størst

Av alle mobiltelefoner - uansett smarttelefon eller ei - ble det solgt 427 millioner i tredje kvartal. Det var Samsung som stakk av med førsteplassen, med 97,95 millioner solgte telefoner og en total markedsandel på 22,9 prosent. Rett bak følger Nokia, som med 82,3 millioner telefoner hadde en total andel på 19,2 prosent. Dette kan finnene takke salget av ikke-smarttelefoner for.

LES OGSÅ: Samsung er største på smarttelefoner

Apple havnet på en tredjeplass, med en total markedsandel på 5,5 prosent. Imponerende nok for en produsent som kun selger smarttelefoner.

Tredje kvartal i fjor var Nokia ifølge Gartner fortsatt verdens største mobilprodusent.

Fra fjerde til tiende plass finner vi henholdsvis ZTE, LG, Huawei, TCL, RIM, Motorola og HTC.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

LES OGSÅ: Samsung Galaxy S III var verdens mest solgte

Kilde: Gartner.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.