MOBIL

Android 4.0 fortsetter å vokse

Mens Jelly Bean har passert 1 prosent. Ice Cream Sandwich på en av fem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2012 - 16:00

Som vi vet er det slik i Android-verdenen at det er produsentene som sørger for å dytte ut nye versjoner av operativsystemet. Det er en prosess som kan ta en stund.

Da Google lanserte den nyeste utgaven av Android, versjon 4.1 Jelly Bean, hadde det gått åtte måneder siden Android 4.0 ble lansert, og på det tidspunktet hadde bare 7,1 prosent av Android-telefonene denne versjonen.

Andelen øker dog stadig. De siste tallene fra Google viser nå at 20,9 prosent av enhetene som koblet seg opp mot Google Play i perioden 21. august til 4. september kjørte Android 4.0.

1,2 prosent på 4.1

Fortsatt er det bare 1,2 prosent av enhetene som kjørte versjon 4.1, men det er ikke unaturlig i da denne versjeonen er relativt ny.

Det er fortsatt den gamle versjon 2.3 Gingerbread som dominerer, men en andel på 57,5 prosent.

I perioden 18. juni til 2. juli var andelen på versjon 2.3 64 prosent, mens versjon 4.0 10,9 prosent. Det tar seg altså opp for forrige utgave av Android.

Andelen vil fortsette å klatre, da mange nye telefoner leveres med versjon 4.0 ut av boksen, mens noen få, som Samsung Galaxy Note II vil komme med versjon 4.1.

Kilde: Developer.Android.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.