NYHETER

Andre entreprise ute på Bodøpakken

Statens vegvesen ber om tilbud på bygging av vegsystemet på by-siden av Bodøtunnelen. Prosjektet inneholder også gang- og sykkelveger, bruer og underganger

Oversikt over kryssene vest for tunnelen.
Oversikt over kryssene vest for tunnelen.
29. apr. 2015 - 09:50

Mens Veidekke nå er kommet i full gang med tunnelarbeidene på den nye tunnelen på Rv 80 inn mot Bodø, lyser Statens vegvesen ut neste store entreprise på prosjektet. Nå er det vegsystemene på vestsiden av tunnelen, altså den mest bynære delen av porsjektet.

Kontrakten med tilbudsfrist 24. juni omfatter blant annet:

  • Bygging av 2100 m ny firefelts rv. 80 fra Bodøelv til og med Thallekrysset og Olav V gate fra Bodøelv til og med Gamle Riksvei.
  • Bygging av 1600 meter ny tofelts veg
  • Bygging av 2900 meter ny gang- og sykkelveg
  • Fem nye kryss/sju rundkjøringer
  • Ti bruer med lengde ca. fra 10 til 80 meter inkl. underganger for gang- og sykkelveger

 

Starter med Olav V gateDet er Olav V gate som står først på programmet i denne delen av prosjektet.  Vegen skal utvides til fire felt med midtdeler mellom Bodøelvkrysset og Gamle Riksvei, det blir større rundkjøringer, og det blir gang- og sykkelvegundergang i krysset Olav V gate/Gamle Riksvei.

- Vi skal bygge tett på eksisterende trafikk, så vi forbereder oss godt på det som blir en krevende oppgave, sier Bardal.Bypakken er mer enn vegNy riksveg 80 mellom Hunstadmoen og Thallekrysset er en del av Bypakke Bodø. Prosjektet har mer enn hundre tiltak for de som går, sykler, kjører kollektivt eller bruker bil. Bypakke Bodø er et samar

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.