OLJE OG GASS

Amerikansk stjernejurist foreslås til Statoil-styret

Lady Barbara Judge foreslås som styremedlem i Statoil. Hun har i en årrekke hatt høytragende stillinger og verv i USA og Storbritannia. I tillegg til å lede pensjonfondet er Judge blant annet nestleder i styret i australske Forte Energy.
Lady Barbara Judge foreslås som styremedlem i Statoil. Hun har i en årrekke hatt høytragende stillinger og verv i USA og Storbritannia. I tillegg til å lede pensjonfondet er Judge blant annet nestleder i styret i australske Forte Energy. Bilde: Michael Wuertenberg
25. aug. 2010 - 08:53

Tidligere statsråd Bjørn Tore Godal og den amerikansk-britiske juristen Barbara Judge foreslås som nye styremedlemmer i Statoil.

Styrer pensjonsfondet

Barbara Judge har en bred internasjonal karriere med en rekke tunge statlige styreverv i USA og Storbritannia og ledende stillinger innenfor finansbransjen.

Hun er nettopp gjenvalgt som styreleder for det britiske pensjonsfondet.

Bjørn Tore Godal har hatt flere statsrådsposter, har vært ambassadør i Tyskland og er nå spesialrådgiver i internasjonale energi- og klimaspørsmål i Utenriksdepartementet.

Gjenvalg

Valgkomiteen går ellers inn for gjenvalg av det øvrige styret, med Svein Rennemo som fortsatt leder og Marit Arnstad som nestleder.

Kjell Bjørndalen og Elisabeth Grieg ønsker ikke gjenvalg.

Statoil-styret velges på bedriftsforsamlingen 31. august. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.