IT

Amerikansk gigant kjøper seg inn i norsk fingeravtrykk-teknologi

... med 300 millioner kroner.

Amerikanske Invesco Asset Management kjøper seg inn i norske Idex med 300 millioner kroner.
Amerikanske Invesco Asset Management kjøper seg inn i norske Idex med 300 millioner kroner. Bilde: Idex
3. jan. 2014 - 15:26

Etter at Apple lanserte iPhone 5S med en innebygget fingeravtrykkleser, har det norske selskapet Idex som driver med fingeravtrykk og biometri fått økt konkurranse. Men et nytt marked har derfor også åpenbart seg.

E24 melder nå at det amerikanske selskapet Invesco Asset Management kjøper seg inn med aksjer for 300 millioner kroner.

– Vi er glade for å ha sikret oss denne betydelige finansieringen, en milepæl i akselereringen av Idex som en global aktør i fingeravtrykksensor-markedet. Nivået på Invescos engasjement er en anerkjennelse av de enorme mulighetene for vår Smartfinger-teknologi, sier administrerende direktør for Idex, Hemant Mardia, til E24.

Les også: Nye iPhone kan gi megamarked for norske Idex

Skal levere til alle andre

Norske Idex ble etablert i 1996 for å lage sensorer for fingeravtrykk, basert på en innovasjon patentert av Sintef.

Etter lanseringen av iPhone 5S kjøpte de opp det amerikanske selskapet PicoField, som spesialiserer seg innen teknologi som ligner fingeravtrykkteknologien til Apple.

Idex peiler seg inn på å levere fingeravtrykkssensorer til "alle andre" enn Apple.

– Vi tror vi har et bedre og billigere konsept til en berøringssensor enn den Apple bruker. Den løsningen vi vil benytte, og som er basert på et anselig antall patenter, vil gjøre at vi kan lage noe som er unikt i dette markedet. Ikke minst noe som er billigere. Skal dette ta av må prisen være lav, sa teknisk direktør i Idex, Ralph Bernstein til Teknisk Ukeblad i september.

Les også: Norsk selskap skal levere sensorer til de store

Milliardmarked

I 2009, anslo analyseselskapet Global Industry Analyst at omsetningen i biometribransjen kom til å vokse fra fire millarder amerikanske dollar i 2008 til 13 millarder i 2014.

– Mobiltelefoniautentisering alene kommer til å bli et milliardmarked, men det er mange andre markedet utenom dette som trenger slik teknologi, sa Mardia til Teknisk Ukeblad i mars 2013.

Idex har vært på jakt etter å spikre avtaler med de store komponentleverandørene i mobilmarkedet. De kunne i mai melde om at de har solgt teknologien til en av disse leverandørene, men ville ikke røpe hvem.

Les mer om Idex:

Apple kan få fart på norsk sensorteknologi

Lanserer kroppen som ID-brikke

Nå kommer Idex-kortet

Setter avtrykk i USA  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.