Amerikanerne vil inn i nordiske bygg

  • ikt

Autodesk har nå overtatt utviklingsvirksomheten av IT-løsninger til bygg- og anleggsbransjen samt utvalgte tekniske produkter fra Point Gruppen AB, et heleiet datterselskap av CAD-Q Holding AB.

Årsaken skal være at Autodesk satser kraftig på nordisk og europeisk byggeindustri. Selskapet utvikler programvare for konstruksjon og design og har over fire millioner kunder i over 150 land.

– Dette er meget viktig for vår utvikling innen byggindustrien på både det nordiske og det europeiske markedet, sier Thomas Juntti, salgsdirektør ved Autodesk AB. Han hevder at kundene får raskere tilgang til lokale løsninger for byggindustrien basert på siste teknologi. Samtidig kan de fortsette å benytte den informasjon de har skapt tidligere.

Som en del av avtalen vil Autodesk overta rundt 25 ansatte med kunnskap og ekspertise innen europeisk byggeindustri og programvareutvikling. Et nytt utviklingskontor for Autodesk Building Industry Division vil også bli åpnet i forbindelse med Point Gruppens kontor i Borås.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå