SAMFERDSEL

Amelia Earharts fly trolig funnet

Den meste kjente kvinnelige piloten fra flyvningens barndom forsvant i Stillehavet sammen med sin navigatør under et forsøk på å fly rundt Jorden i 1937.

Amelia Earharts skjebne har vært ukjent siden denne morgenen, da hun og navigatøren Fred Noonan, ikke dukket opp som planlagt på en øy i Stillehavet. Et massivt søk med skip og fly, personlig beordret av president Roosevelt, var resultatløst. De fleste mente at Earharts fly hadde gått tom for drivstoff og styrtet i havet. Men pilotens skjebne har vært heftig debattert i mange år, og en rekke teorier har vært fremsatt.

Nå mener altså Tighar, en internasjonal gruppe for berging av historiske fly, å ha lokalisert vraket av Earharts fly ved øya Nikumaroro i det sydvestlige Stillehavet, skriver Ingeniøren.

Nye høyoppløselige satellittbilder tatt fra Ikonos 2, mener å vise det som skal være restene av det sagnomsuste flyet. Tighar, som har jobbet med «The Earhart projekt» i 12 år, forbereder nå en ekspedisjon til Nikumaroro som forhåpentlig kan bidra til å løse det 64 år gamle flymysteriet.

Les mer om: