- Alvorlig sak

URYDDIG: - Det lukter svidd av denne avtalen, mener Frps Ketil Solvik-Olsen (Bilde: Mona Strande)
ALVORLIG: - Det er høyst uvanlig i Norge at et departement oppfordrer et selskap til å kjøpe seg ut av komitemerknad, mener Ivar Kristiansen (H).
Han mener dette er en alvorlig sak.

- Det er høyst uvanlig i Norge at et departement oppfordrer et selskap til å kjøpe seg ut av komitemerknad gjort av storingsflertallet. Uansett er det staten som må ta store deler av kostnadene, sier Kristiansen, som mener at dette er en sak som fortjener å bli ytterligere belyst.

Departementet sviktet

- Departementet har sviktet totalt i å informere Stortinget. I stedet for å ta runden om Stortinget oppfordrer de partene til å inngå en avtale. Det er ikke i tråd med stortingsvedtaket. Vi har heller ikke blitt informert om at tidsplanen ville sprekke, sier Kristiansen, som mener at StatoilHydro burde forstått at denne pengeutbetalingen var unødvendig.

- Det lukter svidd av denne avtalen. Jeg synes dette er svært uryddig. Jeg lurer også på hva aksjonærene i StatoilHydro ser på denne saken, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp). Bortsett fra å slippe en enda større regning og flere forsinkelser, skjønner ikke Solvik-Olsen motivasjonen til StatoilHydro.

- De har aldri tidligere vært interessert i å investere i vindkraft på Lutelandet. Det er behagelig for Stortinget at StatoilHydro tar regningen.

Lutelandet har flere flotte prosjekter, men det gjenstår å se hvor realistiske de er. Det kan være luftslott, sier Solvik-Olsen, som ikke ser bort fra at Frp vil ta opp saken i Stortingets kontrollkomité.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå