T2

Altomfattende fra Samsung

Stein Jarle Olsen
2. okt. 2008 - 13:02

Under mottoet ”Mobiler for enhver livsstil” lanserer Samsung hele sju nye mobiler, og vil med det

Samsung
utvide sin portefølje til å dekke hele behovsrekka.



Det ser dog ut som om designavdelingen var på ferie da kreativiteten ble utdelt. Samsung, som tidligere var kjent for sprek og kreativ design, har denne gang valgt å kopiere markedslederne, nemlig Nokia og Apple.



Innovativ?

Samsung Innov8 ser mest av alt ut som Nokias suksesstelefon N95, til tross for at Samsung kaller den innovativ som bare det.



Den er dog fullpakket med funksjoner. Telefonen har et kamera på hele åtte megapiksler og et grensesnitt ”spesielt tilpasset fotografering”. Den støtter også videoinnspilling i VGA-oppløsning.



Skjermen er på 2,8 tommer, og Innov8 har 3,5 millimetersutgang for tilkobling av vanlige hodesett. Mediespilleren støtter DivX, og musikken skal kunne forbedres med systemet DNSe 2.0. Telefonen har også innebygd GPS.



Samsung L870
Samsung L870 Samsung
Batteritiden skal være på 8,5\5 timer tale (2G\3G), og like over 300 timer standby. Innov8 skal være i butikkene i november, og vil koste rundt 6.500 kroner uten subsidier.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Business på budsjett

Samsung L870 er kanskje mobilen for de bedriftene som rammes hardt av finanskrisen i disse dager. Den koster nemlig ”bare” 2.500 kroner, men har likevel en rekke funksjoner som proffbrukerne vil sette pris på.



Skyvetelefonen er basert på Symbians S60-plattform, har e-post med push-funksjon, kamera på 3 megapiksler og mulighet for å åpne og redigere Microsoft Office-dokumenter. Skjermen er på 2,4 tommer, og for de skrivelystne har L870 innebygget bloggklient.



Mediespillerfunksjoner er selvfølgelig på plass, og det er også FM-radio og mobilt bredbånd. Taletiden oppgis dog til småkjipe 3,8 timer, mens telefonen skal holde ut i 222 timer standby.

Samsung Omnia.
Samsung Omnia. Samsung



Omnia

Heftigst, viktigst og dyrest er dog Samsung Omnia i900, iPhone-dödaren med 3,2-tommers touch-skjerm. Oppløsningen er WQVGA, som mest sannsynlig betyr 480 x 272.



Omnia betyr ”alt” på latin, og Samsung hevder at telefonen har alt man kan ønske seg av multimediemuligheter.



Vi nevner 16 GB innebygd minne, minnekortplass for MicroSD-kort, videospiller med DivX og Xvid-støtte, musikkspiller og egen GPS-modul. Kameraet er på 5 megapiksler, og telefonen er utstyrt med både fotolys, autofokus og ansiktsgjenkjenning.



En haug med trådløsteknologier er også på plass, med både mobilt bredbånd, bluetooth med støtte for A2DP og Wi-fi. Både Opera og Internet Explorer er forhåndsinstallert,

Emporio Armani Samsung. Night Effect.
Emporio Armani Samsung. Night Effect. Samsung
slik at du kan surfe med den du foretrekker.



Omnia i900 måler 112 x 56,9 x 12,5 millimeter, kommer til Norden i oktober og vil koste rundt 6.300 kroner.



Armani-mobil

Night Effect, er navnet på den tredje telefonen i Samsungs høstrekke. Den er laget i samarbeid med Emporio Armani, og prydes av en glorete Armani-logo og blinkende neonlys. Skjermen, av typen AMOLED, er på 2,2 tommer.



Telefonen har bare 120 MB internminne, men minnekortplassen gjør heldigvis at du kan utvide lagringsplassen drastisk. Night Effect har også 3,5 millimeter-port for hodetelefoner. Kameraet er på 3 megapiksler, og du må regne med å betale rundt 3.200 kroner når telefonen er i butikkene i løpet av november.

Samsung



Ingeniørtelefonen

Samsung B2700 skal være telefonen for mennesker med en aktiv livsstil, for eksempel håndverkere, ingeniører og andre med behov for en resistent mobil.



Mobilen er laget i uretan, som gjør at den skal tåle støt. Den er også beskyttet mot både fukt og støv, gjennom den internasjonale IP54-sertifiseringen.



B2700 har kompass, høydemåler, skritteller og lommelykt, slik at den passer godt for friluftsmennesker. For øvrig har den kamera på to megapiksler, skjerm på 1,9 tommer, musikkspiller, radio og plass for minnekort. Den skal være i butikkene i løpet av oktober, og vil koste rundt 1.800 kroner.



Sjelesørger

Skyvetelefonen SoulB kommer i børstet stål, og er bare 9,9 millimeter tykk. Den har kamera på tre megapiksler, mobilt bredbånd, FM-radio og musikkspiller.



Samsung SoulB og L700.
Samsung SoulB og L700. Samsung
Skjermen er to tommer stor, og telefonen veier 89 gram. Prisen skal ligge på rundt 2.700 kroner, og telefonen leveres fra inneværende måned.



Sist har vi candybar-telefonen L700, som skal tekke de med litt lavere krav til mobilteknologi.



Den er likevel utstyrt med 3G-støtte, musikkspiller, 2,1 tommers skjerm, kamera på to megapiksler med videoopptak, og bluetooth. Designet i børstet stål gir likevel telefonen en pris på rundt 1.700 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.