NETTARKIV

Altmuligmannen

1. des. 2000 - 10:17

Thor må ha liv og røre rundt seg. Han er sosial, liker seg godt i andres selskap og trives best på store sammenkomster. Da smiler han fra øre til øret. Men den korte sveisen forhindrer ham å slå ut håret. Selvtilliten er det ingen ting i veien med. Den er på topp. Noe han kanskje har fra den gangen han drev og utviklet og kurset folk i å tro på seg selv.

Den utadvendte 45-årige oslogutten vokste opp på Heggeli, en holdeplass mellom Smestad og Majorstua, hvor han i dag bor. Han er skilt og har tre barn. På fritiden elsker han å utforske for ham nytt terreng, gjerne langt unna, men som er kartlagt fra før.

Fra beste vestkant gikk veien via Oslo Handelsgymnasium til Handelshøyskolen BI og til USA, hvor han utdannet seg til siviløkonom og tok en MBA. I tillegg har han tatt psykologi grunnfag med hovedvekt på psykodrama, en teknikk som er nyttig for få til samarbeid i grupper.

Etter endt utdanning har Rieber-Mohn ledet to bedrifter i en oppstartingsfase, Altor og Detec. Disse bedriftene var vidt forskjellige. Altor drev med opplæring, mens Detec utviklet systemer for automatisk videoovervåking. Selskapet er solgt til Eltek-gruppen og har i dag navnet VideoWeb.

I dag er han konsulent, hvor virkeområdet dreier seg om hjelp til nystartede bedrifter. For mange med gode ideer kan det være nyttig å få hjelp av folk som har erfaring fra å starte en bedrift. Og med hans ukuelige optimisme og gode humør kan nok dette bidra til at flere lykkes, når det ser som svartest ut.

For øvrig fikk firmaet Altor navnet fordi en kamerat av Rieber-Mohn sa: – Du kan jo drive med alt, Thor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.