Altibox skrur opp farten

Altibox skrur opp farten
Bredbånd. Kabel. Fiber. Internett. Bilde: Colourbox

Altibox fikk nylig langt sterkere konkurranse fra både Get og Telenor i markedet for bredbånd med virkelig høy båndbredde.

Supert?

Alle kaller de bredbåndet sitt for “superbredbånd”, men debatten har gått høylytt om Telenors 40 Mbit virkelig fortjener den betegnelsen, og om hvorvidt fiber virkelig er noe bedre enn koaks-tilkoblinger.

Les mer: Klart for Telenors "superbredbånd"

200 Mbps fra Get

– Fiber ikke bedre enn koaks

Mer fart

Nå tar Altibox grep for å holde konkurrentene bak seg, og øker basisproduktet sitt fra 10/10 til 25/25 Mbit, uten ekstra kostnad for kundene (449 kroner i måneden).

Altibox tilbyr riktignok ikke produktene sine selv, men stiller veiledende priser for sine leveringspartnere rundt om i landet.

Lavere pris

Basisproduktet kalles nå Familie 50, etter den samlede hastigheten opp og ned. Videre har Altibox både økt farten og senket prisen på de høyere hastighetene.

Ekspress 120, som altså er 60 Mbit både opp og ned, får doblet hastigheten og prisen redusert fra 699 til 549 kroner i måneden.

Super 200, en dobling fra 50/50 til 100/100, går ned fra 1450 til 849 kroner i måneden. Over dette finnes også 200/200 og 400/400, men disse får ingen prisendringer.

De nye hastighetene blir innført trinnvis fra 1. april.

– Altibox skal fortsette å være i forkant av utviklingen. Med fartsøkningen skal ingen være i tvil om hvem som leverer det råeste bredbåndet, sier Altibox-sjef Leif Aarthun Ims.

Les også:

– VDSL er ikke superbredbånd

Kan få fiberen alene

Les mer om: