T2

Altibox gir kundene TV på alle skjermer

Altibox lanserer tjenesten Chill, som lar deg se TV og leie film nærmest uansett hvilken plattform du er på.
Altibox lanserer tjenesten Chill, som lar deg se TV og leie film nærmest uansett hvilken plattform du er på. Bilde: Altibox
Stein Jarle Olsen
21. sep. 2011 - 10:23

TV-leverandøren Altibox lanserer tjenesten Chill, som skal gi kundene tilgang til TV-kanaler og filmleie via både PC/Mac, nettbrett og smarttelefoner.

Det betyr at du i teorien kan se TV og film uansett hvor du befinner deg, så lenge du har en internett-tilkobling.

iPad i senga

Eller som Altibox selv sier det:

“Få med deg NRK-nyhetene på fjelltur på vidda, og dropp finjusteringen av tv-antennen på sørlandshytta. Når du føler senga kalle og fortsatt har en halvtime igjen av filmen på fjernsynet i stua, kan du ta med deg iPad-en til senga og se resten av filmen du har leid der. Med Chill kan du se det du vil når du vil.”

Mobilitet

Chill skal justere bildekvaliteten etter båndbredden din, og deler av tjenesten vil være gratis for Altibox’ kunder. Kravet er at du minst har Altibox’ basispakke for TV.

– Mobilitet blir et stadig viktigere stikkord hos medieforbrukere. Det de kan se på den store tv-skjermen fra sofakroken hjemme ønsker de også å kunne se på en liten skjerm på vei til jobb eller på venterommet hos tannlegen, sier administrerende direktør Leif Aarthun Ims i Altibox i en pressemelding.

PC/Mac-løsningen vil være klar i oktober, mens nettbrett og smarttelefoner vil komme senere.

Dialog

Når det gjelder rettigheter, skriver kommunikasjonsrådgiver Espen Schiager i Lyse følgende i en e-post til Teknisk Ukeblad:

– Altibox er i god dialog med alle våre innholdsleverandører. Vi tilbyr blant annet et sikkert krypteringssystem både for live-tv og film, på alle skjermer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.