KRAFT

Alta kan bli koblet ut

KAN BLI MØRKT: Statnett har varslet Alta Kraftlag om at deler av Alta kan bli koblet ut for å sikre at strømnettet ikke bryter sammen.
KAN BLI MØRKT: Statnett har varslet Alta Kraftlag om at deler av Alta kan bli koblet ut for å sikre at strømnettet ikke bryter sammen. Bilde: Wikimedia Commons
Mona Sprenger
16. feb. 2011 - 14:27

420 kV-ledningen Ofoten-Kvandal falt ut i dag klokka 10.24 melder Statnett. Feilen er lokalisert til området sør for Ofoten. Det er konstatert brudd på en av de tre fasene på ledningen. Årsaken til bruddet er foreløpig ikke kjent

Det er dårlig vær og kraftig vind i området. Det er fare for at ledningen vil være ute av drift i flere dager. Statnett kan ikke utelukke at det må foretas kontrollerte, sonevise utkoblinger av forbruk.

Utkobling

Statnett har varslet Alta Kraftlag om at deler av Alta kan bli koblet ut for å sikre at strømnettet ikke bryter sammen.

– Vi oppfordrer folk i vårt område å redusere strømforbruket. Redusert belastning vil hjelpe på situasjonen, sier nettsjef Jakob Grønn i Alta Kraftlag til Altaposten.

Feil på nettet

Grønn forteller at det i utgangspunktet ikke er det kalde været som har forårsaket utfordringene i nettet. Feilen på 420 kV-linja skal ikke skyldes overbelastning.

– Vi vet egentlig ikke noe annet enn at det er feil på nettet som gjør utkoblinger aktuelt. Det er noe Statnett kommer til å vurdere fortløpende, og det er ikke aktuelt å koble ut hele forsyningsområdet Alta. Hvor stor områder og hvor lang tid utkoblingen kan bli dersom den iverksetter tør jeg ikke si noe om, klargjør nettsjefen i Alta Kraftlag.

Statnett oppfordrer forbrukerne til å spare på strømmen.Statnett laget i 2007 en rapport om forsyningssikkerheten i Nord-Norge nord for Ofoten. Se rapporten herDel
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.