BYGG

Alt om varmepumper

Nytt nettsted skal samle all relevant informasjon på ett sted.

NYTT: Nettstedet varmepumpeinfo.no skal veilede forbrukerne til riktig varmepumpekjøp.
NYTT: Nettstedet varmepumpeinfo.no skal veilede forbrukerne til riktig varmepumpekjøp. Bilde: Faksimile
Stein Jarle Olsen
2. nov. 2009 - 11:37

I dag lanserer Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) nettstedet varmepumpeinfo.no , et nettsted som skal samle all relevant informasjon om varmepumper for husholdninger på ett sted.

– Målet med nettsiden er å gi forbrukeren uavhengig informasjon som gjør det lettere å ta riktige beslutninger ved kjøp og installasjon av varmepumpe samt veiledning til de som allerede har installert varmepumpe, skriver NOVAP i en pressemelding.

Trygge kjøp

Over 450.000 norske husstander har varmepumpe, blant annet hver femte enebolig.

– I dag kan markedet for varmepumper for noen forbrukere fremstå som uoversiktlig, og vi ønsker å bidra til at forbrukere kan gjøre trygge kjøp og få en varmepumpeløsning som gir høy energibesparelse, sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

Oversikt

Nettsiden skal også gi informasjon til de som allerede har installert varmepumpe og som ønsker å oppnå best mulig drift av den

– Det er stor forskjell på ulike varmepumpesystemer og det er viktig for forbruker å få en oversikt over alternative løsninger før de tar en beslutning. For at et varmepumpesystem skal fungere må det installeres av fagfolk og på nettsiden kan forbrukere finne frem til firmaer som leverer varmepumper i deres distrikt, sier Baardsen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.