MOBIL

Alt om Samsung Galaxy Tab

De første lyntestene av Samsung Galaxy Tab er inne. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. sep. 2010 - 12:29
Vis mer

Samsung lanserte i går, til ingens store overraskelse, den nye Android-tableten Galaxy Tab. De første inntrykkene av enheten har allerede begynt å dukke opp, og meningene er noe delte. 

Galaxy Tab blir naturligvis sammenlignet med Apples iPad, så den må tåle å få høre at skjermen er mindre og at enheten er laget i plast. iPad har 9,7 tommers skjerm og er laget i aluminium. Likevel får Galaxy Tab jevnt over godt skussmål i de første lyntestene som er gjort. 

På neste side har vi samlet noen videoer av Galaxy Tab »

Les også:

Galaxy Tab er lansert

Galaxy Tab har HDMI 


– Føles større enn den er

Android-bloggen Android Central har kjent på Galaxy tab, og bemerker at skjermen ser liten ut ved første øyekast, men at den føles større når du tar den i bruk. De mener at sju tommer muligens er den perfekte størrelsen for en liten tablet. 

De bemerker også at den føles rask og responsiv, og at det ikke er noen tregheter å snakke om. Samsung har utstyrt Tab med en modifisert utgave av TouchWiz 3.0 (det samme menysystemet som på Galaxy S), og det er nye programmer for kontakter, kalender og e-post. 

Men selv om Tab føles solid reagerer Android Central på at baksiden har en klar plastfølelse. De bemerker også at den er litt tjukk.

Les lyntesten på Androidcentral.com »

– Veldig god skjerm

Teknobloggen Engadget påpeker at til tross for at det er en vanlig LCD-skjerm i Tab, så ser den ut som en Super-AMOLED-skjerm lik den du finner i Galaxy S. Det handler først og fremst om at fargegjengivelsen er intens også her.

Trykkskjermen har videre god respons, og Engadget mener den er vel så god som på iPad. Også Engadget påpeker at Tab er rask. 

Tab kjører Android 2.2. Engadget mener at Android fortsatt er best egnet for mobiltelefoner. Samsung får derfor skryt for å ha gjort en god jobb med å lage et velfungerende menysystem som ligger på toppen av Android. Programmer som er skrevet etter Googles retningslinjer vil uten problemer kunne skaleres opp til å fungere på den sju tommer store skjermen.

Les mer om Android 2.2 »Engadget oppsummerer med at det ikke er Samsung som vil være den avgjørende faktoren for at Galaxy Tab vil bli en suksess, men hvorvidt utviklere vil omfavne den. 

Les lyntesten hos Engadget.com »

– Flott kamera

Phone Arena har fått leke mye med Galaxy Tab, og påpeker at det faktisk er veldig artig å ta bilder med Galaxy Tab. Det til tross for at kameraet bare tilbyr en oppløsning på 3 megapiksler. Rosinen i pølsa er den store skjermen, som gjør at du får et svært godt inntrykk av hva du faktisk tar bilder av.

Kameraapplikasjonen er den samme som du finner på andre Android-telefoner, så det er ikke gjort noe spesielt mer med dette.

Nettstedet skriver også at Tab er en flott videospiller. De testet ut blant annet DivX-video i 720p og fikk jevn avspilling og god bildekvalitet. Det var ingen problemer å spille av videofiler, så det ser altså ut til at Galaxy Tab vil tygge unna videoene du har på PC-en uten problemer.

Les hele lyntesten hos Phonearena.com »

– Vi er imponerte

Slashgear åpner enkelt og greit sin lyntest med å konstatere at de er imponerte. Selv om skjermen er tre tommer mindre enn iPad sin er den like brukbar, skriver nettstedet.

De mener at det egentlig ikke er så interessant å sammenligne Tab med iPad, for slik de ser det er de to vidt forskjellige produkter. iPad er for stor til å ha med seg overalt, mens Tab er mer praktisk siden den er mindre, skriver nettstedet.

Nettstedet påpeker imidlertid også at den føles litt for plastikkaktig, selv om Tab gir inntrykk av å være godt skrudd sammen. 

Les hele lyntesten hos Slashgear.com »

– God høyttaler

Mange, inkludert Mobile Burn, påpeker at høyttaleren i Galaxy Tab har høy og god lyd. De betegner lydopplevelsen som imponerende. 

Nettstedet skriver at skjermtastaturet til Galaxy Tab er en fryd å skrive på, og at størrelsen på selve enheten er god. Mobile Burn har en video hvor de går igjennom menysystemet.

Les hele lyntesten hos Mobileburn.com »

Vi gleder oss!

Alt i alt får altså Samsung Galaxy Tab gode skussmål. Det er langt flere lyntester der ute, og et søk på Google News gir deg et raskt overblikk over flere artikler.

Vi skal ta en titt på Galaxy Tab neste uke, så det er bare å følge med.

Se også: Videoer av Samsung Galaxy Tab »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.