MOBIL

Alt om Android 3.0

Android 3.0 Honeycomb ble offisielt presentert i går. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. feb. 2011 - 10:54

Google holdt i går en presentasjon av sitt nye Android-operativsystem i går kveld. Her kom det frem enda flere detaljer om hva som er nytt, og hvordan enkelte funksjoner virker. 

Android 3.0 er ingen nyhet i seg selv, da det har vært tilgjengelig for utviklere en stund. Vi har tidligere skrevet om de nye elementene i brukergrensesnittet og hvordan du kan teste det ut selv.

Nyheter i grensesnittet

I gårsdagens presentasjon, som du kan se i videoen i toppen av denne artikkelen, får du blant annet se hvordan widgeter fungerer, epostklienten i bruk, hvilke tilpasningsmuligheter som finnes i menyene og hvordan det nye grafiske uttrykket ser ut og føles.

Widgetene har fått langt flere funksjoner og muligheter enn tidligere. Nå kan du samle informasjon i widgetene, som for eksempel bokmerker, videoer, og bøker. Multitouch-støtten gjør det mulig å bruke flere widgeter samtidig.

Varselsystemet har fått flere muligheter med mer detaljer i varslene. Eksempelet som ble vist frem var lynmeldinger, hvor du får se bilde av personen som sender deg lynmelding og noe av innholdet i meldingen.

Grafikk

Det ble også lagt stor vekt på 3D- og spillmulighetene i Android 3.0. Det ble blant annet vist frem spill utviklet utelukkende for Android 3.0 tablets og spill som utnytter tokjerneprosessorer.

Den nye grafikkmotoren i Android 3.0 kalles Render Script, og er basisen for menygrafikken og grafikken i spill og apps.Slik ser den nye startskjermen ut, med varsler nede til høyre og navigasjonstaster nede til venstre. (Foto: Google)

Nytt Android Market

Android Market har også fått store oppdateringer, hvor de største nyhetene er at du nå kan utforske butikken i nettleseren på Pc-en din, og at du kan installere apps til telefonen din rett fra Market.

Les alt om nyhetene i nye Android Market her »


Gamle apps fungerer

Apps som er laget for tidligere Android-versjoner skal fungere også på Android 3.0, slik at app-utvalget i Market vil være vel så stort som på telefonen din, til tross for at det ikke er laget mange tablet-spesifikke apps ennå.

Du kan se eksempler på alt i videoen i toppen av artikkelen. Grensesnittnyhetene vises i de første 15 minuttene av presentasjonen.

Les også:

Slik er Android 3.0 »


Slik kan du teste Android 3.0 » 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.