INDUSTRI

Alt klart for Qatalum

I GANG: Forberedende arbeider er allerede igang på anleggstomten til Qatalum i Qatar. Anleggets planløsning tar høyde for en fremtidig utbygging som vil gi en produksjonskapasitet på inntil
1,2 millioner tonn i året. Prosjektet omfatter også en egen havn, samt boliger for inntil 1.100 ansatte.
I GANG: Forberedende arbeider er allerede igang på anleggstomten til Qatalum i Qatar. Anleggets planløsning tar høyde for en fremtidig utbygging som vil gi en produksjonskapasitet på inntil 1,2 millioner tonn i året. Prosjektet omfatter også en egen havn, samt boliger for inntil 1.100 ansatte. Bilde: Hydro

Qatar Petroleum og Norsk Hydro ASA har som eiere av joint venture-prosjektet Qatalum gitt endelig godkjennelse for å starte byggingen av aluminiumverket i industriområdet Mesaieed.

Verket vil starte produksjonen sent i 2009, og i sitt første trinn nå full kapasitet på 585.000 tonn primæraluminium i 2010.

Tror på stor vekst

Hydros konsernsjef, Eivind Reiten, er veldig fornøyd med samarbeidet med Qatar Petroleum.

- Sammen skal vi sørge for at Qatalum blir et globalt referansepunkt i aluminiumindustrien. Et kraftfullt uttrykk for prosjektutførelse i verdensklasse og et eksempel på godt industrielt lederskap, sier han i en pressemelding.

Reiten mener Qatalum vil bidra sterkt til å reposisjonere selskapets aluminiumaktiviteter innen alumina og primærmetall.

Størst i verden

Qatalum vil bli det største aluminiumverket som er bygget i ett trinn og vil være et fullt integrert aluminiumverk bestående av elektrolyse, støperi og karbonfabrikk, samt et eget gasskraftverk med en kapasitet på 1.250 megawatt.

Kraftverket vil bli forsynt med gass fra Qatar Petroleum på en langsiktig kontrakt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.