NYHETSBREV

Alt er klart for årets begivenhet for elektroteknikk i Ex-soner

Det tekniske miljøet i medlemsorganisasjonene Ifea og Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har i en årrekke samarbeidet om den nasjonal Ex-konferansen.

10. nov. 2014 - 08:00

26. og 27. november arrangeres konferansen for 13. gang og samler fagfolk som arbeider med utforming, drift og vedlikehold av elektriske installasjoner i Ex-soner både i offshore- og landbaserte industrianlegg. En rekke representanter fra leverandører, brukere og myndigheter er påmeldt på konferansen, både som deltakere og foredragsholdere. Konferansen finner sted på Grand Hotel i Oslo.

Rammebetingelser

Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene når Ifea og NEK inviterer til en faglig oppdatering på dette området, forteller fagsjef Arild Røed i NEK som er deltaker i komiteen som utarbeider programmet for konferansen. Vi stiller med våre beste fagfolk på forskrifter og standarder, og presenterer viktige rammebetingelser med hjelp fra sentrale fagfolk fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, Petroleumstilsynet og Arbeidstilsynet. Hvis du vil bli oppdatert på Ex-problematikk, bør du møte opp her, understreker Arild Røed.

Ifea og NEK har samarbeidet om ­å utvikle innholdet i den nasjonale Ex-konferansen i en årrekke. Konferansen arrangeres annenvert år og samler nå deltakere for 13. gang. I år vil Trond Sollie, styreleder i Norsk Elektroteknisk Komite, åpne konferansen og dermed markere viktigheten av denne aktiviteten i det norske Ex-fagmiljøet.

Foruten forskrifter og standarder, vil deltakerne som vanlig få detaljert innblikk i praktiske erfaringer fra utforming, drift og vedlikehold av elektriske installasjoner i Ex-soner.

Les også: Ifea skal være en døråpner

Statoils erfaringer

På denne konferansen beskriver representanter fra Statoil et omfattende erfaringsmateriale knyttet til de praktiske kunnskaper om kabelinnføringer i Ex-installasjoner, drift og vedlikehold av Ex-motorer.

Konferanseprogrammet har oppmerksomhet på risikoen for ulykker forårsaket av statisk elektrisitet og peker på analyser av årsakene til disse ulykkene.

– Vi venter minst 100 deltakere på konferansen. Alt er klart for årets begivenhet på elektroteknikk i eksplosjonsfarlige områder sier Elisabeth Alvestad som er kurs- og konferanseansvarlig i Ifea.

 

Konferansen finner sted etter tradisjonelt mønster på Grand Hotel i Oslo. Deltakere kan melde seg på ved å gå inn på Ifea sine hjemmesider: www.ifea.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.