BYGG

– Alt er gjort riktig

Raset gikk rett ved Stavanger Tinghus der et ras tok tre mennesker med ned i en dyp grop.
Raset gikk rett ved Stavanger Tinghus der et ras tok tre mennesker med ned i en dyp grop. Bilde: Statsbygg
Ole K. Helgesen
17. nov. 2006 - 10:48

– Det er altfor tidlig å si noe om hva som er årsaken til at raset fant sted. Foreløpig har vi ingen anelse. Risa AS, som er innleid entreprenør, har utført alt arbeidet i henhold til de forskriftene som på forhånd var gjort av en geolog. Der det har rast ut, er det fjellbolter for hver meter. Noen av disse går opptil 16 meter inn i fjellet, sier , sier Bent Gabrielsen daglig leder i Faber Bygg AS, hovedentreprenør på byggeprosjektet til Rogalands Avis.

Geolog til raset i natt

For å finne fram til årsaken har Faber Bygg AS innkalt en geolog som skal vurdere rasstedet. Gabrielsen ønsker verken å oppgi navnet på personen eller selskapet vedkommende jobber i.

Flaks at ikke liv gikk tapt

Like før klokken 18 torsdag kveld raste en av to gangtunnel-containere og store masser stein 15 meter ned i det store anleggshullet på hjørnet av Bergelandsgata og Hetlandsgata. To anleggsarbeidere fra underentreprenør Risa AS arbeidet på tomten da det raste. På mirakuløst vis gikk ingen liv tapt. Bare 2,5 meter skiller enden av krateret og veggen på Tinghuset i Stavanger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.