KRAFT

Alstom med CO2-kontrakt på Mongstad

KONTRAKTENE KLARE: Både Alstom og Aker Clean Carbon kan gå i gang med å teste sine teknologier på Mongstad etter at det er inngått byggekontrakter for mer en 1,1 milliarder kroner for pilotanleggene.
KONTRAKTENE KLARE: Både Alstom og Aker Clean Carbon kan gå i gang med å teste sine teknologier på Mongstad etter at det er inngått byggekontrakter for mer en 1,1 milliarder kroner for pilotanleggene. Bilde: Mona Sprenger
Anders J. Steensen
19. juni 2009 - 07:21

Kontraktsummen er på 580 millioner kroner, som er 555 millioner kroner høyere enn den kontrakten Aker Clean Carbon inngikk tidligere i år for sitt aminfangstanlegg.Flere interessenter

StatoilHydro fremforhandlet og inngikk avtalen på vegne av partnerne i TCM.

Disse er Gassnova SF, A/S Norske Shell og StatoilHydro ASA, der Gassnova SF representerer den norske stat i prosjektet.

StatoilHydro er operatør og prosjektleder i utbyggingsfasen.Følger tidligere avtaler

Kontrakten følger etter at Alstom i likhet med Aker Clean Carbon har gjennomført tidligfase- og mulighetsstudier for sine teknologier.

I henhold til opprinnelig avtale skal TCM teste to ulike teknologier for fangst av CO 2 fra to forskjellige røykgass-kilder med ulikt CO 2-innhold.

Det forventes spesielt at senteret gir forskjellige læringseffekter innen oppskalering av teknologi, driftsforhold, miljø og uttesting av leveranser for underleverandører.Godt fornøyd

– Vi er svært fornøyd med at Alstom har lykkes med sin pilot-testing av teknologien sin og er klar for å bli med i uttestingen av fangstteknologier fra første stund i Teknologisenteret, sier administrerende direktør Bjørn-Erik Haugan i Gassnova på vegne av partnerne i en pressemelding.

– Kontrakten som er inngått med Alstom er en viktig milepæl for TCM. Ambisjonene er høye for TCM som testarena. Målet ved testingen av karbonatteknologien er blant annet å kvalifisere teknologien for storskala rensing av eksosgass, og samtidig utvikle kostnadseffektive teknologiløsninger, sier Bjørn-Erik Haugan til slutt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.