NYHETER

Alpine Bau fikk siste del av Fellesprosjektet

Det østerrikske entreprenørselskapet Alpine Bau GmbH har signert kontrakten med Jernbaneverket og Statens vegvesen om å bygge veg og jernbane på siste del av Fellesprosjektet E6-Dovrebanen.

Redaksjonen Våre Veger
31. mai 2012 - 14:33
Vis mer

Den eksakte summen på kontrakten Alpine Bau har inngått med Statens vegvesen og Jernbaneverket er på 1.302.964.791,75 kroner eks. mva. og omfatter bygging av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Brøhaug  i Eidsvoll kommune. Anleggsarbeidene starter i løpet av juni måned. Nå skal partene gjennom en fire ukers samhandlingsprosess fram mot anleggsstarten.

 

-Vi gleder oss

– Vi gleder oss over å få samarbeide med Jernbaneverket og Statens vegvesen på et så spennende og omfattende prosjekt som dette. Prosjektteamet vårt er motiverte og vi gleder oss til å gå i gang, sa Lorenz Köll, sjef for Railway Construction i Alpine Bau, da kontrakten ble signert onsdag 30. mai 2012.

– Vi ser fram til å jobbe sammen med et erfarent og pålitelig firma som Alpine Bau. Sammen skal vi utvikle oss videre og lære av hverandre, sa utbyggingsdirektør i Jernbaneverket, Harald Nikolaisen.

 

Siste kontrakt på strekningen

Dette er den tredje og siste store grunnarbeidskontrakten i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. I mars 2012 fikk JV Veidekke Hochtief oppdraget på FP2, som omfatter firefelts veg og dobbeltsporet jernbane mellom Brøhaug og Strandlykkja.

I begynnelsen av mai 2012 inngikk Hæhre Entreprenør kontrakt om å bygge strekningen mellom Strandlykkja og Kleverud/Labbdalen. Disse to kontraktene er på henholdsvis 1,57 milliarder kroner og 1,8 milliarder kroner.

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

15 000 ansatte

Med utspring i Østerrike er ALPINE ett av Europas største entreprenørselskaper med mer enn femten tusen ansatte.  ALPINE har signalisert at selskapet ønsker å satse i Skandinavia og har nylig vunnet kontrakter med Statens vegvesen om bygging av to bruer på E6 i Finnmark og Nord-Trøndelag.

Selskapet deltok også ved byggingen av den 1,2 km lange Tröingesbergstunnelen på Västkustbanan i Sverige, som stod ferdig i 2008.   

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.