PRODUKTNYHETER

Alltid på nett

17. feb. 2001 - 08:11

HP lanserer det integrerte Internett-datasenteret e-utilica. Med dette systemet garanterer de en tilgjengelighet på inntil 99,99999 prosent av tiden, som ifølge våre beregninger gir en nedetid på kun 311 sekunder i året.

Det er et modulært system og kan ta inntil 42 enheter oppå hverandre i hvert skap. Systemet kan settes sammen med flere skap avhengig av kapasitetsbehov.

Hver enhet kan være en server som kan kjøre HP-UX, Linux eller Windows, en lagringsenhet eller ulike administrative enheter fra Cisco slik som brannmurer, krypteringsenheter, eller svitsjer. HP har klart å putte fire disker inn i en lagringsnhet. Hvis hele skapet fylles med 42 enheter, rommer det seks Terabyte. I april faser de inn en ny diskgenerasjon som dobler dette til 12 TB.

– Selv om det sikkert er mulig å forhandle seg frem til rimelige priser på alle enkeltkomponenten av programvare og maskinvare, så vil e-utilica alltid være billigere fordi kunden slipper kostnaden med å integrere alt til et system. Dessuten tar det alltid lang tid å gjennomføre slike prosjekter, og det er ikke alltid slike gjør-det-selv-prosjekter fungerer like godt. I en tid med stor mangel på IT-kompetanse er det dessuten stadig vanskeligere å få folk til å utføre slike jobber, sier HPs europeiske sjef for servere, Rudi Schmickl.

Det nye skapet til HP retter seg mot tjenesteleverandører, enten de befinner seg i bedriftens egen IT-avdeling eller opererer som en ASP på Internett. Når det kjøres tunge løsninger, kan serverne jobbe sammen for å maksimere datakraften, eller de kan operere hver for seg for å kjøre mange applikasjoner.

– Markedet vil ha det brede tjenestetilbudet som finnes på Internett, men de forlanger også den kvaliteten de er vant med fra taletelefoni. Det tror vi at vi har klart med e-utilica, samtidig som vi har oppnådd en svært høy utnyttelse av maskinvaren, sier Schmickl.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.