DATATELE

Alltid på internett med PC og mobil

SJEFER PÅ NETT: August Baumann i NetCom og Michael Jacobs i Dell med en av de nye PC-ene som har innebygget SIM-kort.
SJEFER PÅ NETT: August Baumann i NetCom og Michael Jacobs i Dell med en av de nye PC-ene som har innebygget SIM-kort.Bilde: Odd R. Valmot

PC-leverandøren Dell har inngått en samarbeidsavtale med TeliaSonera om levering av mobilt bredbånd i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Kunder som bestiller en bærbar PC fra Dell vil fra i dag få muligheten til å bestille abonnement fra NetCom ferdig installert i deres datamaskin. Dette betyr at PC-en kan være tilknyttet internett så lenge brukeren er innenfor mobildekningen til NetCom.

Fire ganger raskere enn 3G

Tjenesten blir tilgjengelig på de fleste av Dells bærbare PC-er, det vil si alle Latitude-modeller bortsett fra D520 og D531, alle Vostro-modeller bortsett fra Vostro 1000, alle Inspiron-modeller og Precision M4300.

NetCom Connect gir brukerne trådløst bredbånd, HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access), som er fire ganger raskere enn 3G-nettet. Maskinvaren kan også brukes med 3G (UMTS) og GPRS (General Packet Radio Service).

SIM-kortet direkte i PC-en

- Vi er svært fornøyd med denne avtalen med NetCom. Mobilt bredbånd har vært tilgjengelig lenge, men ved å installere SIM-kortet direkte i PC-en, vil denne typen teknologi bli allemannseie. Nå har du muligheten til å jobbe på et nettbasert prosjekt via trådløst nett hjemme, ta med deg prosjektet på toget der det kun er mobildekning, og plugge maskinen til det faste nettet på jobben, uten å tenke på eksterne kort eller blåtannoverføring til mobiltelefon. Dette har vært etterlyst, og vi har lyttet, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Har avtale allerede med Vodafone

Dell lanserte i fjor integrert mobilt bredbånd gjennom en avtale med den store mobiloperatøren Vodafone i seks land.

Med den nye avtalen med TeliaSonera kan dermed kunder i ti land knytte seg til mobilt bredbånd.

Det er NetComs Connect-abonnement som vil omfattes av avtalen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.