NYHETER

Allfarveg og Veidekke innstiller arbeidet med OPS-tilbud

Allfarveg og Veidekke har i dag informert Vegdirektoratet om at de innstiller videre arbeid med tilbudet på OPS-prosjektet E18 Grimstad - Kristiansand. Tilbudet skulle vært innlevert den 7. november i år, og Allfarveg/Veidekke er en av fire prekvalifiserte tilbydere.

Jarle Skoglund
15. juni 2005 - 13:09

Konsernsjef Terje R. Venold beklager at Veidekke velger å avstå fra å gi tilbud på prosjektet, men understreker samtidig at det ikke er noe dramatikk knyttet til dette.Kapasitetsmangel

- Fra tid til annen må vi velge bort noen muligheter, sier han.

- Enhver seriøs entreprenør vet at man ikke konkurrerer om prosjekter av en slik størrelse hvis man er usikker på om man har tilgang til tilstrekkelig og konkurransedyktig kapasitet. Som i det OPS-prosjektet vi har under produksjon, ville vi for det nye E18 prosjektet sikre tilstrekkelig gjennomføringsmessig kapasitet gjennom et samarbeid med flere eksterne ressurser. Når det ikke lot seg gjøre å få på plass en optimal konkurransedyktig plattform, valgte vi å innstille det videre arbeidet, avslutter Venold.Skrinlegger ikke OPS-kontrakter

Venold understreker videre at dette på ingen måte er tegn på at Veidekke vil redusere arbeidet med å videreutvikle sin kompetanse og gjennomføringsevne for fremtidige OPS-prosjekter.

- Erfaringene med OPS-prosjektet E39 Lyngdal - Flekkefjord som nå er under bygging, er meget positive, sier konsernsjef Venold. - Fremdriften følger planene, og samarbeidet med Vegdirektoratet opplever vi å være meget bra, legger han til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.