SAMFERDSEL

Allergisikker bil

Godt nytt for bilbrukere som lider av allergier: Tyske TÜV - som kontrollerer og godkjenner kvalitetsstandarder for industri- og forbrukerprodukter, har gitt sin godkjenning "Allergitestet interiør " til Ford Focus C-MAX.

Dette er første gang at uavhengige, eksterne eksperter har sertifisert at et bilinteriør inneholder materialer som reduserer risikoen for allergier til et absolutt minimum.

Grunnlaget for sertifikatet er en serie tester i henhold til de strenge TÜV-kriteriene, der alle materialene ble testet for substanser som kan gi allergi.

I tillegg testet man alle komponenter som har direkte og langvarig hudkontakt, som setetrekk, gulvmatter, ratt og setebelter.

- Allergi påvirker livskvaliteten til et stort antall mennesker i alle aldre, sier Derrick Kuzak, Fords leder for produktutvikling i Europa.

- Derfor vil vi fortsette og utvide dette arbeidet, uten kostnad for kundene våre. Vi vil også sørge for at fremtidige modeller blir sertifisert i henhold til TÜV-kriteriene. For modeller som allerede er i salg vil det bli tatt i bruk nye materialer for at bilene skal tilfredsstille TÜVs strenge krav. Vi har forpliktet oss til å gjennomføre allergiester av interiøret på alle våre biler, sier Kuzak.

Siden 1984 har Ford benyttet materialstyring for å sikre at materialer som brukes ikke har negativ innflytelse på dem som sitter i bilene.

Ved utviklingen av Ford Focus C-Max valgte de å unngå materialer som de vet kan skape allergi. I tillegg har modellen et TÜV-sertifisert pollenfilter som sørger for at pollen effektivt stenges ute av kupéen.

Testresultatene er publisert på www.tuv.com med ID-nummer 4111008300.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.