ENERGI

Alle under samme paraply

18. juli 2000 - 13:40

– Vi håper at dette kan bidra til at vi lettere oppnår næringspolitiske gevinster, sier admininstrerende direktør Knut Herstad i Enfo. – I dag springer mange av lederne i energiforsyningen fra den ene generalforsamlingen til den andre. Det blir enklere å drive næringspolitikk fra en organisasjon.

Enfo samler i dag rundt 200 medlemsbedrifter. – Jeg må understreke at vi regner et konsern som en bedrift, i motsetning til hva som ellers er vanlig i NHO. Der regner de en juridisk selvstendig enhet som et medlem, sier Herstad.

Flere medlemmer

I dag er flere av energiverkene medlemmer i NHO gjennom EVL eller arbeidsgiversiden i Kommunenes sentralforbund (KS). Herstad antar med at de fleste KS-tilknyttede bedriftene kommer til å flytte sitt medlemskap over i Enfo/EVL når deres NHO-tilknytning er klar. – NHO har imidlertid gitt dispensasjon for at disse bedriftene fortsatt skal kunne følge lønns- og tariffsystemet til KS.

Enfo og EVL tar stilling til fusjonen i begynnelsen av november. Herstad sier at det er utenkelig at de flytter fra Lysaker til resten av NHO-familien på Majorstua umiddelbart etter at medlemskapet er formelt i orden i januar, men at de sannsynligvis ender der på sikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.