NYHETER

«Alle» skal til Bergen for å diskutere veg

En statsråd, to statssekretærer. Fylkesordførere, ordførere og stortingspolitikere. Vegdirektør og veginteresserte. Lobbyister, entreprenører og bilfolk fra ulike bransjer. Alle med én ting felles: De møtes på Den nasjonale veikonferansen i Bergen for å diskutere vegpolitikk, sikkerhet og bytransport.

– OFV ønsker å presentere fakta og viten som kan bringe norsk vegpolitikk videre på beste måte, sier næringspolitisk direktør Vilrid Femoen. Foto: Håkon Aurlien
– OFV ønsker å presentere fakta og viten som kan bringe norsk vegpolitikk videre på beste måte, sier næringspolitisk direktør Vilrid Femoen. Foto: Håkon Aurlien
17. jan. 2014 - 08:39

Mandag 10. februar starter åretes «stormøte» om norsk vegpolitikk og hvordan vi skal få til en best mulig planlegging og utbygging av det norske hovedvegnettet. Et moderne hovedvegnett som er sikkert, effektivt, og tilgjengelig til enhver tid. Utgangspunktet er hovedvegene mellom byene - aksene mellom nord og sør, øst og vest.På vegkonferansens andre dag skal det handle om hvordan vi best skal møte en effektiv og sikker trafikk-fremtid og bytransport. OFV legger for første gang opp til en bytransportpolitisk debatt der mål og virkemidler vil løftes ut fra handelsstandens, bilistenes og politikernes ståsted. Samtidig vil man diskutere hvordan ny teknologi og bruk av ITS - Intelligente transportsystemer- kan bidra til bedre flyt og økt trafikksikkerhet både i og utenfor byer. Her deles erfaringer fra inn- og utland.

 

Drøm kan realiseres– Norge drømmer om hovedveger som i våre naboland. Vi har både mulighet, kunnskap og økonomi til å realisere drømmen, bare visjonen og den politiske viljen er sterk nok, sier Vilrid Femoen, næringspolitisk direktør i Opplysningsrådet for Vegtrafikken (OFV), som er ansvarlig for Den nasjonale veikonferansen for sjette gang – denne gang i samarbeid med Hordaland fylkeskommune.

– Programmet er spekket med dyktige politikere og fagpersoner som belyser aktuelle temaer. Vi vil presentere spennende faktabaserte nyheter som ganske sikkert vil få innvirkning på den videre debatten om hovedvegnettet og bytransporten, sier Femoen, som gleder seg til konferansen og håper at alle med engasjement og meninger om norsk vegpolitikk setter av de to dagene i Bergen.

– Her møtes topp- og lokalpolitikere, lobbyister og andre sterke meningsbærere. Og hit kommer fagfolk fra andre europeiske land med solid kunnskap og erfaring som skal deles med oss.Se ord bli virkelighet– Et hovedønske med konferansen, er å skape gode diskusjoner ved å presentere fakta og viten som kan bringe norsk vegpolitikk videre på beste måte. Den nye regjeringen legger opp til en vegpolitikk i tråd med våre viktigste saker gjennom en årrekke. Vi vil bidra til å se ord bli virkelighet, sier Vilrid Femoen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.