Alle kommuner skal raskartlegges

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Bilde: Joachim Seehusen)
LAR MARKEDET STYRE: Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa kan aldri godta at offentlige bygg skal være en salderingspost i perioder der det ikke bygges privat. (Bilde: Joachim Seehusen)
  • Bygg

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa er krystallklar på spørsmål om det nå skal bli en kartlegging av rasutsatte områder i alle våre kommuner.

– Regjeringen har bestemt at det skal opprettes en sentral skredetat under NVE. Jeg tar det for gitt at det i den forbindelse blir en slik kartlegging og rettledning for kommunene, sier hun til Teknisk Ukeblad.

Hvem tar regningen?

Men Kleppa vil ennå ikke si om dette skal finansieres over statsbudsjettet eller om kommunene må kjøpe tjenesten fra skredetaten.

– Det haster å få denne etaten på plass, men når og hvor stor den blir er det for tidlig å si noe om, vi må også få komme tilbake til finansieringen.

Eksempler finnes

– Er det for lett å få bygge i Norge?

– I Ålesund-saken kan jeg ikke si at det har vært for lett å bygge, men vi vet at det finnes eksempler i Norge på at byggetillatelse er gitt uten nødvendige forundersøkelser. Den nye Plan og bygningsloven vil være skjerpende i så måte, sier Kleppa til TU.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå