NETTARKIV

Alle har sin pris

Det ble stuvende fullt under PFs plenumsmøte om integritet og etikk og morgendagens ledere. Med Eva Jolys innledning om sine kamper mot korrupte ledere av storkonsern i Frankrike og Harald Nordvik og Kåre Valebrokk med i panelet, angret nok ingen på at de prioriterte PF denne kvelden.

Korrupsjon og organisert kriminalitet er de største problemene vi strir med i dag. Problemet dukker opp nasjonalt og internasjonalt. Det er lett å være moralsk når en eventuell gevinst er liten. Men når svære fortjenester lokker, er det verre å holde sin sti ren. Mye rart skjer ute i verden uten at noen reagerer. Vi bryr oss vanligvis ikke nok.

- Det er mulig å drive rent - men det er vanskelig, sa Nordvik. - Hva skal man så gjøre dersom lederne beveger seg over grensen? Lojalitet er å gjøre det klinkende klart at noen er på ville veier, slo Valebrokk fast. Og Axel Wannag poengterte at de som varsler om uhederlighet må ivaretas!

Bak de erfaringer som ble presentert kunne man ane hypotesen om at alle har sin pris. Det er bare grensene som varierer.

(lh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.