IT

– Alle data ser ut til å være intakt

Regjeringsbygg R5 er hvor Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet holder til. Ingen av departementene som holder til i regjeringskvartalet har tilgang til sine kontorer i dag.
Regjeringsbygg R5 er hvor Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet holder til. Ingen av departementene som holder til i regjeringskvartalet har tilgang til sine kontorer i dag. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
25. juli 2011 - 09:55

Ingen av departementene som holder til i regjeringskvartalet har tilgang til egne lokaler i dag, og kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet (FAD) sier det gjør det utfordrende å ha komplett oversikt over IT-situasjonen.

– Alt tyder på at alle data skal være intakt, og at serverne som inneholder data har klart seg. Vi opplyser naturligvis ikke hvor vi har serverne av sikkerhetsmessige hensyn, sier han.

Ikke dimensjonert

Alle departementene skal likevel være i drift i dag. FAD holder til hos Direktoratet for forvaltning og IT (Difi) på Grev Wedels plass.

– Vi har fjernaksessløsninger, og det skal være mulig for folk å jobbe, men så lenge vi ikke kommer inn i byggene, vil det være utfordrende i en periode å få datatrafikken til å gå som normalt. Fjernaksessløsningene er heller ikke dimensjonert for at alle skal jobbe på dem samtidig, men vi jobber med saken, sier Jacobsen.

Alle i orden

Han sier FAD håper å være tilbake i sine lokaler i R5 i løpet av uka, og at ingen av deres medarbeidere ble fysisk skadd i eksplosjonen fredag.

– Mellom 20 og 30 stykker var på jobb da det skjedde. Det er klart de har opplevd noe de må få bearbeide, og vårt fokus i helga har vært å ta vare på dem som var på jobb og å være der for hverandre. I dag skal vi har et informasjonsmøte for våre ansatte 11.45, og dersom det er folk på ferie som har behov for å komme inn og snakke med kolleger, er de hjertelig velkommen til det.

– Vi får se hva det er mulig å gjøre i dag. Vi er i drift, men alt går selvfølgelig ikke som normalt, sier Jacobsen.

Les også: Har ikke fått sjekke bygningsskadene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.