All administrasjon av fylkesvegene flyttes fra Vegvesenet til fylkeskommunene

Dermed har Regjeringen konkludert med at alt av sams vegadministrasjon av fylkesvegene skal overføres fylkeskommunene.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. okt. 2018 - 10:31

Overføringen gjelder alt av oppgaver knyttet til utredning, planlegging, bygging, forvaltning, drift og vedlikehold av fylkesvegene. For de løpende driftskontraktene vil det måtte etableres overgangsordninger, heter det i forslaget til samferdselsbudsjett for 2019.

Dialog og avtaler

Imidlertid skal oppgavene knyttet til sikkerhet og beredskap og ansvaret for Nasjonal vegdatabank og vegtrafikksentralene fortsatt være endel av de nasjonale oppgavene i Statens vegvesen.

Departementet gjør det klart at endel ansatte vil bli omfattet av reglene for virksomhetsoverdragelse.

Men for de aller fleste vil ikke disse  reglene gjelde. For disse skal en eventuell overføring fra Statens vegvesen til fylkeskommunene løses gjennom dialog og avtaler mellom de to offentlige arbeidsgiverne.

Går budsjettmidlene for de ansatte med

– Avtalene skal ta utgangspunkt i behovene til fylkeskommunene og hensynet til de ansatte. I avtaleforhandlingene vil det bli lagt til grunn at de ansette skal ha rettighetene som gjelder for virksomhetsoverføring etter arbeidsmiljøloven. Det vil ved offentlig høring av lovforslag bli foreslått at dette blir lovregulert. Departementet vil ta endelig stilling til behovet for lovregulering etter høringen. Fylkeskommunene vil få overført budsjettmidler for ansatte som blir overført, også der staten ikke dekker kostnadene i dag, heter det.

Regjeringen sier de tar sikte på at overføringen skjer 1. januar 2020, eller senest 1. januar 2021, men tidspunktet vil bli endelig avklart når tidsplan for arbeidet med avtale om overføring av ansatte er klart.

LES OGSÅ: Regjeringen foreslår å bruke 73,1 milliarder kroner på samferdsel neste år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.