ARBEIDSLIV

Alfred gir ikke opp

6. mars 2001 - 07:08

– Vi regner med å ha nærmere 150 ansatte og omsette for rundt 200 millioner kroner i år. Da er det liv laga i sporene etter den gamle smeden Alfred Andersen, sier den nyansatte administrerende direktøren Bjørn R. Hellevammen.

Det var slett ikke slike fremtidsutsikter i hjørnesteinsbedriften Alfr. Andersen Mekaniske Verksted & Støberi for bare to år siden. Etter frafall i den gamle ledelsen, og samtidig en solid nedgang i offshore-markedet på midten av nittitallet, kom den tradisjonsrike bedriften inn i et svært vanskelig økonomisk uføre.

Bedriften fikk dårligere og dårligere resultater. Egenkapitalen forsvant. Hvis ikke banken, DnB, hadde gått aktivt inn for å finne en ny eier fordi de trodde på bedriften, ville bedriften blitt slått konkurs. Da kom NLI Holding Company AS i Tønsberg og kjøpte Larvik-bedriften i 1999, og døpte den om til Alfred Andersen AS.

Virksomheten ble delt i to; et driftsselskap og et eiendomsselskap. Et tyvetalls leietakere er allerede på plass. Galvaniseringsvirksomheten til Alfr. Andersen er solgt til Reme-Gruppen, som fortsetter i lokaler som de leier av eiendomsselskapet. I løpet av de neste ti årene vil mye ha skjedd med bygninger og utearealer. DnB Eiendom bidrar i utviklingsprosjektet for Alfr. Andersen Eiendom AS.

– Den mekaniske virksomheten skal få den plassen den trenger. Vi vil også se på vårt eget behov for nye driftsbygninger. Blant annet vurderer vi å bygge en ny, høy verkstedshall inntil den vi har i dag, sier Hellevammen.

– Nå skal vi utvikle strategien vår videre for å møte kravene og behovene innen våre markedsområder, som er offshore, bruer, industri og bygg/anlegg. Produktene våre vil blant annet være tårn, dekk og moduler til offshoreindustrien, hengebruer, skråstagsbruer, fagverk- og platebærebruer, stålkonstruksjoner og tilbygg. Blant annet produserer vi og monterer stålkonstruksjonenene til det nye høyhuset på Majorstua.

– Vi vet at vi har gode produkter og dyktige ansatte både i produksjonen og i konstruksjons- og engineeringsavdelingen. Nærhet til produksjonen er vårt argument for å ha en egen engineeringsavdeling. Her kan vi utføre mindre oppdrag i sin helhet, eller detaljutforme deler av større konstruksjoner. Med vår erfaring og kompetanse på produksjonsteknikk kan vi også være rådgiver og foreslå endringer som gjør produksjonen rimeligere og mer effektiv, sierHellevammen.

Stemningen er positiv på Torstrand i dag. Egenkapitalandelen er bygget opp til 55-60 prosent. Allerede inneværende år kommer bunnlinjen til å bli positiv. Ved utgangen av februar er det signert kontrakter for mer enn 60 prosent av årsbudsjettet. Den totale ordrereserven har mer enn doblet seg i forhold til fjoråret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.