NETTARKIV

Alf Ihlen er død

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
29. apr. 2006 - 02:17

Alf Ihlen er død. Han ble nesten 106 år gammel. Etthundre års dagen ble markert med en bankett i Norske Selskap. Finn Lied talte om Alf Ihlens innsats i Polyteknisk forening, Robert Major om Alf Ihlens innsats for NTNF og Alf Bang talte om Alf Ihlens mangeårige innsats som styreformann i Den norske Creditbank. Alle disse stedene hadde han gjort en imponerende innsats, men livsverket lå i Strømmens Verksted.

23 år gammel måtte han overta som leder for familiebedriften. Da var han nettopp kommet hjem fra USA som ferdig utdannet ingeniør. Under Alf Ihlens ledelse ble Strømmens Verksted pioner på aluminium i busser og togsett. Datterselskapet Strømmen stål ble utviklet til verdensledende på tungt stålstøpegods til skip.

Alf Ihlen var et menneske som tilsynelatende fikk tid til alt og der han engasjerte seg satte han spor etter seg. Han var hovedstyremedlem i bransjeorganisasjonen MVL, han var formann i NIFs Osloavdeling i 1936/37 og han overtok som formann i Polyteknisk Forening i 1941 og loste PF trygt gjennom krigsårene.

De fleste av oss som lever i dag husker den godt voksne Alf Ihlen. 73 år gammel ble han valgt som formann i PFs seniorgruppe. Det vervet beholdt han i 20 år og han bestyrte det godt. Alf Ihlen var et selvskrevent medlem av PFs direksjon og viste en imponerende innsikt i dagsaktuelle temaer. Vi husker ham fra møtene i PF. Ikke så stor av vekst, men rakrygget og elegant, med en imponerende evne til å fange det sentrale i foredragene og til å formulere sine synspunkter i velformede innlegg.

Oslo avdeling av NIF (nå Tekna) valgte inn Alf Ihlen som en av sine representanter til foreningens representantskapsmøte. I flere år var Alf Ihlen eldste representant. Langt oppe i 90-årene viste han seg som en meget aktiv og aktuell debattant.

Vi husker Alf Ihlen med glede og respekt og vi vil savne ham.

Nils Chr. Tømmeraas

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.