NYHETER_BYGG

Alene i klassen

GODKJENT: Det er bare Biovac FD5 som er godkjent i strengeste klasse for rensing av avløpsvann fra fritidsbolig.
GODKJENT: Det er bare Biovac FD5 som er godkjent i strengeste klasse for rensing av avløpsvann fra fritidsbolig. Bilde: Biovac
Leif Haaland
6. mai 2005 - 07:47

En slik godkjennelse som Biovac FD5 nå har fått av Det Norske Veritas, er ikke hverdagskost.

Ikke noe annet anlegg for rensing av avløpsvann fra fritidsboliger har tidligere oppnådd denne godkjennelsen.

Biovac har vært på markedet i 23 år og har 5000 minirenseanlegg stående i hus, hytter og hyttegrupper. Klassebetegnelsen 1F betyr biologisk/kjemisk rensing av avløpsvann for fritidsboliger.

Før godkjennelsen ble gitt, ble anlegget grundig testet under variable forhold, sommer og vinter.

Likt prinsipp

Grunnprinsippene for Biovac FD5 er de samme som for de øvrige anleggene fra produsenten. De bygger på vanlig Biovac-teknologi med aktivt slam og porsjonsvis behandling av alt avløpsvann. Det betyr at alt avløpsvann får lik behandling, uavhengig av tilrenningen.

Plasseringen er fleksibel. Anlegget kan graves ned ute eller plasseres i et eget anleggsrom innendørs.

Biovac er den eneste leverandøren i det norske markedet som utstyrer renseanlegget med slamtørker. Det betyr at det ikke er behov for å tømme våtslam med slamtømmebil.

Forurensningsmyndighetene og anleggseierne anser dette som en stor fordel. Store tankbiler på smale hytteveier er dermed ikke nødvendig med denne type renseanlegg.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.